• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δείτε τη μυστηριώδη Bugatti Atlantic που δεν κυκλοφόρησε ποτέ (ΒINTEO)

Δείτε τη μυστηριώδη Bugatti Atlantic που δεν κυκλοφόρησε ποτέ (ΒINTEO)

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία της Bugatti είναι γνωστή για τη Chiron και τη Veyron. Δυο υπεραυτοκίνητα που συνδυάζουν ανυπέρβλητη ταχύτητα και πολυτέλεια. Η τιμή τους ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Όμως υπήρχε ακόμη ένα super car από την Bugatti, η Atlantic, που ποτέ δεν κυκλοφόρησε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μπλόγκερ Supercar Blondie, το νέο μοντέλο της Bugatti κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό, με αρκετούς υπαλλήλους της εταιρεία να χρειάζεται να δουν το παρακάτω βίντεο για να μάθουν την όψη του αυτοκινήτου, που ποτέ δεν βγήκε στην παραγωγή.

Κύριο χαρακτηριστικό του, οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, αλλά και η ύπαρξη πορτμπαγκάζ στο πίσω μέρος, σε αντίθεση με τις Chiron και Veyron, που είχαν το μοτέρ στο πίσω μέρος.

Στην Atlantic, ο κινητήρας έχει μεταφερθεί πίσω από τον εμπρόσθιο άξονα και πρόκειται αντί για τον κλασσικό W16 για ένα V8 biturbo ή 4 ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό.

Η Bugatti Atlantic αποτελεί φόρο τιμής στη θρυλική Bugatti Type 57SC Atlantic της δεκαετίας του 1930. Η τιμή της θα ήταν χαμηλότερη σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της φίρμας, μιας και αρκετά από τα μέρη του οχήματος κατασκευάζονταν και για μοντέλα των Audi, Porsche, Lamborghini και Bentley, τα οποία επίσης ανήκουν στο όμιλο Volkswagen.

Δυστυχώς, το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έφερε σημαντικές οικονομικές απώλειες στην εταιρεία κι αρκετά πρότζεκτ πάγωσαν ή ακυρώθηκαν, όπως έγινε και με την Buggati Atlantic, που δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Δείτε το βίντεο:

sputniknews / photo: video screenshot