• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτά είναι τα 5 φθηνότερα μικρά αυτοκίνητα της αγοράς σήμερα

Αυτά είναι τα 5 φθηνότερα μικρά αυτοκίνητα της αγοράς σήμερα

Η εξέλιξη των μικρών αυτοκινήτων σήμερα είναι τέτοια που τα καθιστά ασφαλή, σύγχρονα τεχνολογικά και με καλό εξοπλισμό ενώ η αύξηση των διαστάσεών τους στα 4 μ. μήκους, τους προσφέρει και καλά επίπεδα χώρων αλλά και άνετες μετακινήσεις.

Όλα τα παραπάνω συντελούν στο να μπορούν να ικανοποιήσουν στις περισσότερες περιπτώσεις τις ανάγκες μιας οικογένειας κυρίως σε αστικές αλλά και στις κοντινές εξορμήσεις της με τους βασικούς κινητήρες τους να κρίνονται ικανοποιητικοί. Εμείς συγκεντρώνουμε τα 5 φθηνότερα μοντέλα της κατηγορίας αυτής και σας τα παρουσιάζουμε.

autotriti

To άρτι αφιχθέν νέο Hyundai i20 διατίθεται στην χώρα μας από την τιμή των 12.990 ευρώ και το καθιστά ένα από τα καλύτερα στο Value for money αυτοκίνητα της αγοράς. Αυτό γιατί στην βασική του έκδοση Fresh διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του πακέτου Hyundai SmartSense, ενώ διακρίνεται ως μοντέλο για την όμορφη σχεδίασή του, το καλό ποιοτικό του επίπεδο και την ευρυχωρία του (με χώρο αποσκευών 352 λίτρα). Ο κινητήρας της βασικής έκδοση είναι 1,0 λίτρου και αποδίδει 84 ίππους και είναι ικανός (0-100 χλμ./ώρα σε 13,1 δλ.) με την κατανάλωσή του να είναι χαμηλή με 4,1 λτ./100 χλμ..

Με τιμή λίγο λιγότερο από 13.000 ευρώ, το Peugeot 208 αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για αγορά μικρού αυτοκινήτου καθώς πρόκειται για ένα μοντέλο που διακρίνεται στους τομείς της άνεσης, της ασφάλειας, της σχεδίασης και της ποιότητας, ενώ προσφέρει και πολύ καλά οδικά χαρακτηριστικά. Το 208 διατίθεται σε αυτή την τιμή με προωθητικό πρόγραμμα της Peugeot στην ικανοποιητική εξοπλιστικά έκδοση Like, ενώ εφοδιάζεται με τον 1,2 λίτρων PureTech κινητήρα των 75 ίππων ο οποίος προσφέρει σχετικά καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 13,2 δλ.) αλλά και χαμηλή κατανάλωση (4,2 λτ./100 χλμ.).

Το SEAT Ibiza προσφέρεται στην βασική του έκδοση Reference στην τιμή των 12.890 ευρώ μετά από έκπτωση και αποτελεί μια από τις αξιόλογες προτάσεις της κατηγορίας. Σε αυτή την έκδοση ο εξοπλισμός ικανοποιεί περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και σύστημα infotainment με οθόνη 6,5 ιντσών, ενώ διακρίνεται για την ευρυχωρία της καμπίνας του και την ευχάριστη οδική του συμπεριφορά. Αν και ο κινητήρας κρίνεται οριακά επαρκής επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ./ώρα το Ibiza σε 15,3 δλ., είναι πολιτισμένος και οικονομικός (5,0 λτ./100 χλμ.).

Η Skoda Fabia στη βασική της έκδοση Active αποτελεί μια από τις πιο οικονομικές προτάσεις της αγοράς στην μικρή κατηγορία, με την τιμή της να ανέρχεται στα 11.900 ευρώ. Σε αυτή την έκδοση, η Fabia έχει ικανοποιητικό επίπεδο εξοπλισμού ενώ ξεχωρίζει για την ιδιαίτερα ευρύχωρη και στιβαρή καμπίνα της, τους χώρους της για επιβάτες και αποσκευές και την άνεση της ανάρτησής της. Ως βασική, η έκδοση αυτή κινείται με την βοήθεια του ατμοσφαιρικού κινητήρα με απόδοση 60 ίππων ο οποίος όπως είναι λογικό δεν διακρίνεται για τις επιδόσεις του (σ.σ. 0-100 χλμ./ώρα σε 16,1 δλ.) αλλά για την οικονομία καυσίμου του (4,7 λτ./100 χλμ.).

Το Dacia Sandero είναι το πιο οικονομικό σε τιμή μικρό αυτοκίνητο στη χώρα μας, αφού κοστίζει από μόλις 10.280 ευρώ, χωρίς να του λείπει κάτι σημαντικό από το επίπεδο εξοπλισμού της βασικής του έκδοσης Life. Το Sandero διακρίνεται για την ευρύχωρη καμπίνα του και την άνεση που προσφέρει και μέσω της ανάρτησής του σε 4 επιβάτες, ενώ εφοδιάζεται στη βασική του έκδοση με τον 1,0 λίτρου SCe κινητήρα της Renault που αποδίδει 75 ίππους. Ο κινητήρας αυτός προσφέρει μέτριες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 15,1 δλ.) όμως είναι αρκετά οικονομικός με μέση εργοστασιακή κατανάλωση 5,1 λτ./100 χλμ..


autotriti/photo unsplash