Το GSR2 εισάγει αυστηρότερες απαιτήσεις και προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, τα οποία μέχρι σήμερα τα συναντά κανείς μόνο σε ακριβά και πολυτελή μοντέλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κόστος των αυτοκινήτων να ανέβει ακόμη περισσότερο, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί και το κόστος συντήρησης των οχημάτων. Το κέρδος όμως για την ΕΕ θα είναι τεράστιο, καθώς αυτά θα μειώσουν τα ποσοστά των ατυχημάτων στους ευρωπαϊκούς δρόμους και κατά συνέπεια το κόστος των ασφαλίστρων.
Η εισαγωγή περισσότερων συστημάτων ασφαλείας πρόκειται να επηρεάσει τις τιμές των βασικών εκδόσεων, καθώς διαθέτουν λιτό εξοπλισμό. Έτσι πολλές εισαγωγικές ήδη έχουν καταργήσει από τους τιμοκαταλόγους τους τις απλές εκδόσεις, που κατά βάση δεν διαθέτουν τα συστήματα GSR2. Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι πολλές εισαγωγικές θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν μέρος της αύξησης της τιμής, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές, ενώ κάποιες άλλες θα αυξήσουν αναπόφευκτα τις τιμές.
Τα συστήματα ασφαλείας που πρέπει να φέρουν τα αυτοκίνητα έως τις 7 Ιουλίου 2024 περιλαμβάνουν το σήμα έκτακτης ανάγκης (ESS), το Alcohol Interlock (ALC), την προειδοποίηση για υπνηλία και προσοχή οδηγού (DDR-AW), στο σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS), το Intelligent Speed Assistance (ISA), το σύστημα ανίχνευσης οπισθοπορείας (REV), την προειδοποίηση σύγκρουσης πεζών και ποδηλάτων (PCW) και το σύστημα πληροφοριών τυφλού σημείου (BLIS). Το σίγουρο είναι ότι τα συγκεκριμένα συστήματα διορθώνουν τα λάθη του οδηγού και μειώνουν αισθητά τις πιθανότητες ατυχήματος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λιμάνι Πειραιά: Κατασχέθηκαν πάνω από 38 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες – Δείτε βίντεο
- Ο Αντρέα Μποτσέλι στον Λευκό Οίκο: Έκανε… καντάδα στον Τραμπ λίγο πριν συναντήσει τον Ζελένσκι, vid
- Ισραηλινός όμηρος έφαγε σοκολάτα μετά από δύο χρόνια – Viral το βίντεο με την αντίδρασή του
- Μπορεί να μην υπάρχουν “λεφτόδεντρα”, αλλά επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μόλις βρήκαν χρυσό μέσα σε αυτά
- Τι θα γίνει με τους Τόμαχοκ; Ο Τραμπ απάντησε μπροστά στον Ζελένσκι
- Προσλήψεις 150 ατόμων στο Πυροσβεστικό Σώμα
- Θεσσαλονίκη: Αθώοι ένορκος και μάρτυρας για φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση μέσα στα δικαστήρια
- Ο Τραμπ δεν απάντησε σε ερωτήσεις καθώς υποδεχόταν τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
- O 6χρονος που σπάει τα ρεκόρ: Σε ένα μόλις λεπτό αναγνώρισε έργα των Μότσαρτ, Σοπέν, Βιβάλντι, vid
- Διευκρινίσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον ΒΟΑΚ