• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αναβαθμισμένο Tesla Model Y κατατροπώνει στην πίστα τις κορυφαίες Porsche 911! (Video)

Αναβαθμισμένο Tesla Model Y κατατροπώνει στην πίστα τις κορυφαίες Porsche 911! (Video)

To τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς να δει μέσα σε μια αγωνιστική πίστα θα ήταν ένα ηλεκτροκίνητο τετράτροχο. Όχι από εκείνα που διεκδικούν τον τίτλο του hypercar διαθέτοντας μια ντουζίνα ηλεκτροκινητήρες ανάμεσα στις προδιαγραφές τους, αλλά ένα ταπεινό Tesla Model Y.

Ένα βελτιωμένο Model Y το οποίο ωστόσο δεν παύει να αποτελεί ένα crossover και μάλιστα το πιο προσιτό στην γκάμα της καλιφορνέζικης φίρμας.

Με τη βοήθεια, λοιπόν, της Unplugged Performance η οποία επιμελήθηκε των αναβαθμίσεων σε ανάρτηση και φρένα, το Model Y κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ της κατηγορίας των SUV στην πίστα του Buttonwillow της Καλιφόρνια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το Tesla Model Υ αποδείχθηκε ταχύτερο από διάφορα ιερά τέρατα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Για να είμαστε ακριβείς, το Tesla Model Y άφησε πίσω του την Porsche 911 Turbo ενώ κινήθηκε πολύ κοντά στην επίδοση της Porsche 911 GT3.

Μάλιστα ο επικεφαλής της Unplugged Performance δήλωσε βέβαιος ότι η επίδοση του Model Y θα μπορούσε να βελτιωθεί περαιτέρω με κάποιες παρεμβάσεις στην ανάρτηση του αυτοκινήτου κερδίζοντας στα ίσια και… παλικαρίσια την Porsche 911 GT3 997.  


cananddriver/photo: video screenshot