Οι ένοπλες δυνάμεις με μηχανήματα, έχουν ξεκινήσει αυτές τις ημέρες σημαντικές παρεμβάσεις στα αναχώματα που βρίσκονται στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία αλλά και την Βουλγαρία, από το Ορμένιο μέχρι τις Καστανιές.
Μετά και την “οχύρωση” των ελληνοτουρκικών συνόρων, το δρομολόγιο που ακολουθούν οι διακινητές τροποποιήθηκε, με αποτέλεσμα να αναζητούν περάσματα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και από την πλευρά της Ροδόπης.
Όπως μπορείτε να δείτε και στα ΒΙΝΤΕΟ του Evros-news.gr, μηχανήματα στρατού αποκαθιστούν τις όποιες ζημιές είχαν τα αναχώματα του ποταμού Έβρου, τα καθαρίζουν και κάνουν αποψιλώσεις δέντρων αλλά αι της υπόλοιπης έντονης βλάστησης όπου αυτό απαιτείται, προκειμένου να… ανοίξει η ορατότητα από την ελληνική πλευρά. Έτσι θα είναι πολύ ευκολότερο να εντοπιστούν οι όποιες κινήσεις για είσοδο μεταναστών βοηθούμενων από τους διακινητές τόσο από την Τουρκία αλλά και από την Βουλγαρία όπου στην περιοχή ειδικά του Τριγώνου το πρόβλημα είναι σοβαρό.
“Οχυρώνεται” ο Έβρος – Το ζητούσαν οι κάτοικοι
Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, που γίνεται αυτή η σημαντική και καθοριστική παρέμβαση, που θα φτάσει στα 30 χιλιόμετρα και ξεκινάει από το Ορμένιο ως τις Καστανιές, βελτιώνοντας την κατάσταση ελέγχου και επιτήρησης από τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία 5ων συνόρων μας.
Μάλιστα οι ντόπιοι είχαν πολλές φορές επισημάνει την ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις στα αναχώματα και γενικότερα στην παρέβρια περιοχή, με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μαρασίων να θέτει έντονα το συγκεκριμένο θέμα.
Κι επειδή οι γνωστές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις τόσο από την Περιφέρεια που είναι υπεύθυνη για τα αναχώματα αλλά και τον δήμο Ορεστιάδας για άλλες παρεμβάσεις, είχαν ως αποτέλεσμα να μην έχει γίνει τίποτα, ανέλαβε δράση ο στρατός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση και εντολή του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, το Μηχανικό αλλά και άλλες στρατιωτικές υπηρεσίες προγραμμάτισαν και σχεδίασαν το προηγούμενο διάστημα και υλοποιούν άμεσα, αυτές τις σημαντικές παρεμβάσεις πάνω στα ελληνοτουρκικά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Είναι φανερό μάλιστα ότι αυτές βοηθούν σοβαρά στον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό έλεγχο όσων συμβαίνουν στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.
Πηγή: grtimes. gr / photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το γυαλί έχει ραγίσει! Η Ζαχάροβα προειδοποιεί τους Ρώσους για τα ταξίδια τους στην Γερμανία
- Η ιστορία του… «Last Christmas» των Wham της επιτυχίας των Χριστουγέννων
- Ποιά είναι η… «Σομαλιλάνδη» που αναγνώρισε το Ισραήλ – Δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα άλλο κράτος
- Επίθεση με μαχαίρι και χλωρίνη σε εργοστάσιο στην Ιαπωνία – 15 τραυματίες, vid
- Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Πατησίων λόγω εντοπισμού ύποπτου αντικειμένου
- Το είδαμε κι αυτό! «Βαρόνοι» των ναρκωτικών το παίζουν «αγιοβασίληδες» μοιράζοντας δώρα, vid
- Εκατοντάδες άνθρωποι με χριστουγεννιάτικες στολές συμμετείχαν σε αγώνα κολύμβησης στη Βαρκελώνη, vid
- Συρία: Αυτή είναι η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο τέμενος
- Αγία Πετρούπολη: Απίστευτες εικόνες με χριστουγεννιάτικο δέντρο εν μέσω κακοκαιρίας, vid
- Κίεβο: Συνάντηση Ζελένσκι -Τραμπ την Κυριακή στην Φλόριντα
Κύρια Θέματα









