Χάος στην Τουρκία προκαλεί η κατάρρευση της τουρκικής λίρας και οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναγκαστεί να πατήσει…φρένο στην πολιτική μείωσης των επιτοκίων, μετά και τη μείωση του προϋπολογισμού από τα 211 δισ. δολάρια στα 130 δισ. για το 2022.
Αν και ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του πριν την αναχώρησή του για το Κατάρ ανέφερε ότι είναι υπέρ της μείωσης των επιτοκίων, ο κεντρικός τραπεζίτης χθες σε συνάντηση που είχε με επενδυτές, τους είπε ότι η πιθανότητα πλέον να μειωθούν τα επιτόκια είναι πάρα πολύ μικρή.
Στο μεταξύ, ο Ερντογάν φαίνεται να κυνηγά επενδύσεις, καθώς μετά την επίσκεψη του πρίγκιπα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Τουρκία πριν από λίγες ημέρες, χθες μαζί με τη σύζυγό του μετέβη στο Κατάρ. Ωστόσο, η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι όποτε έχει ανάγκη τρέχει στους εμίρηδες. Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σημείωσε ότι «πήγατε και αγκαλιάσατε αυτούς που είπατε ότι στήριξαν την απόπειρα πραξικοπήματος. Μα τι στομάχι έχετε; Ο κύριος πρόεδρος μας τώρα έτρεξε στο Κατάρ. Ο Καταριανός δήλωσε ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης, θα εξετάσουν επενδυτικές ευκαιρίες».
(skai. gr / photo: video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- H “Πανδώρα” της NASA εκτοξεύτηκε με επιτυχία σήμερα – Ποια θα είναι η αποστολή της τον επόμενο χρόνο, vid
- Η ατρόμητη γυναίκα που έχει πέσει 23.000 φορές με αλεξίπτωτο – Βίντεο με το άλμα από το Μπουρτζ Χαλίφα
- Πρώτη συνεδρίαση του νέου Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου
- Κυβερνητικά στελέχη: Δύο συναντήσεις θα έχει ο Κυρ. Μητσοτάκης με τους αγρότες
- ΚΥΣΕΑ: Νέες τοποθέτηση αντιστράτηγων, αντιναυάρχων και αντιπτέραρχων
- Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω ψύχους και χιονόπτωσης
- Το παλαιότερο δηλητήριο βέλους στον κόσμο εντοπίστηκε σε βλήματα 60.000 ετών στη Νότια Αφρική
- Κράτη περιμένουν παρεμβάσεις των BRICS μετά τα όσα συμβαίνουν με τις ΗΠΑ
- Σ.Φάμελλος: Επικίνδυνη η ανευθυνότητα της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και Διεθνούς Δικαίου
- ΥΠΕΞ Κούβας σε ΗΠΑ: Έχουμε δικαίωμα να εισάγουμε καύσιμα από οποιαδήποτε χώρα που επιθυμεί να τα εξάγει









