Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, με ανάρτησή του στο Facebook, καλεί τους κατοίκους να μην εφησυχάζουν και να αποφεύγουν τα παλιά σπίτια,καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν.
Τσελέντης: Διαβάστε την ανάρτησή του
«Το ότι έχουν ελαττωθεί σημαντικά οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου δε σημαίνει ότι το φαινόμενο τελείωσε και ότι πρέπει να εφησυχάζουν οι κάτοικοι.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατεγράφησαν δύο μόνο σεισμικές δονήσεις με τη μεγαλύτερη 2,6 Ρίχτερ. Για σύγκριση παρουσιάζω την σεισμικότητα δύο ημερών και εφτά ημερών στα παρακάτω διαγράμματα. Είναι χαρακτηριστικό των σεισμικών ακολουθιών να σταματούν για λίγο και μετά να ξαναξεκινούν.
Άλλωστε οι δείκτες τους οποίους υπολογίζουμε στο Γεωδυναμικό από την συνεχή ανάλυση των δεδομένων που συλλέγουμε δεν δείχνουν ότι η ακολουθία έχει ολοκληρωθεί.
Αυτό πρέπει να το έχουν υπόψη τους οι κάτοικοι και να αποφεύγω παλιές κατοικίες και περιοχές με μεγάλη επικινδυνότητα κατάρρευσης διαφόρων δομικών στοιχείων».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ερντογάν για τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το Ιράν: «Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό»
- ΗΠΑ: Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Θα δικαστεί στις 4 Μαΐου
- Ο Τραμπ απομάκρυνε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ – Θα αναλάβει άλλο πόστο
- Το φυσικό αέριο έφτασε και στην Άμφισσα – Ολοκληρώνεται ο κύκλος των συγχρηματοδοτούμενων έργων στη Στ. Ελλάδα
- Σημαντικές δηλώσεις από το Ιράν για την συνέχεια και τα Στενά του Ορμούζ
- Στη φυλακή ο 38χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο της συντρόφου του στον Κολωνό: «Δηλώνω αθώος – Πέθανε λόγω ηπατικής νόσου»
- Σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, 22χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
- Ο Μακρόν συζητά “για να μην συρθεί σε πόλεμο ο Λίβανος”
- Φινλανδία: Απόφαση άρσης απαγόρευσης εγκατάστασης πυρηνικών όπλων εν καιρώ πολέμου
- Πώς η βελτίωση της ευελιξίας αεροσκαφών και UAV «περνάει» μέσα από τα γεράκια, σύμφωνα με ερευνητές









