H Ντίνα Τάιτους τονίζει ότι «οι Γκρίζοι Λύκοι δεν είναι απλώς μια τρομοκρατική οργάνωση αλλά λειτουργεί σαν το “μακρύ χέρι” του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις βρώμικες δουλειές του». Παράλληλα, η Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής των Δημοκρατικών καταγγέλλει ευθέως την τουρκική προκλητικότητα απέναντι στην Ελλάδα.
«Πρόκειται να ακολουθήσουμε το παράδειγμα που έδωσαν οι ευρωπαϊκές χώρες. Όπως είδαμε η Γαλλία και η Αυστρία τους αναγνώρισαν ως τρομοκρατική οργάνωση για τις δράσεις τους στην Γερμανία και στην Ιταλία, η ΕΕ έκανε αναφορά ότι υπήρχαν μέλη τους σε αυτά που συνέβησαν», δήλωσε στο OPEN η βουλευτής.
Αναφορικά με το αν οι Γκρίζοι Λύκοι είναι «τρομοκρατική οργάνωση με παγκόσμια δράση» η ελληνοαμερικανίδα βουλευτής σημείωσε: «Ναι το πιστεύω αυτό, αν ρίξετε μια ματιά τον ορισμό, εκπαιδεύουν ομάδες δράσης, έχουν μέθοδο επίθεσης και έχουν τις δυνατότητες να σχεδιάζουν και να προετοιμάζουν επιχειρήσεις για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές ενέργειες. Λειτουργεί ως τρομοκρατική οργάνωση, ξεκινάει από τη δεκαετία του ’70 και ’90… αλλά πρόσφατα άρχισε να γίνεται όλο και πιο ενεργή κάνοντας επιθέσεις και παρόμοιες πράξεις».
Γκρίζοι Λύκοι: Το «μακρύ χέρι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Σε ερώτηση για το αν ο σκοπός των Γκρίζων Λύκων είναι να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, η Ντίνα Τάιτους σημείωσε ότι είναι το “μακρύ χέρι” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Nαι σίγουρα, έχουν εμπλακεί σε λάθος πληροφόρηση, είναι σαν το “μακρύ χέρι” του Ερντογάν, όταν θέλει να κάνει κάτι χωρίς να φανεί ο ίδιος, τους βάζει για να κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά αντί γι’ αυτόν. Πολλές φορές η ρητορική τους είναι παρόμοια με τη δική του».
Τα ερωτήματα για την τουρκική προκλητικότητα
Η Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής των Δημοκρατικών παίρνει όμως θέση και την προκλητική στάση που διατηρεί. «Έχω απευθύνει ερωτήματα στον Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και σε άλλους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε για να υψώσουμε το ανάστημα μας στην Τουρκία, καθώς βεβηλώνουν τις εκκλησίες μας, έχουν διχοτομήσει την Κύπρο, επιτίθενται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, βγαίνοντας έξω από την περιοχή δικαιοδοσίας της όταν πρόκειται να κάνει έρευνες για ενέργεια , όλα αυτά πιστεύω ότι είναι ανεπίτρεπτα, αλλά η Τουρκία συνεχίζει να κάνει ακόμα χειρότερα αυτή τη στιγμή».
(newsit. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρίο ντε Τζανέιρο: Σπάνιοι φοίνικες από την Ασία ανθίζουν για μία και μοναδική φορά μετά από 60 χρόνια
- Χανιά: Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ τα ξημερώματα – Ο δράστης μπήκε από παράθυρο και αφαίρεσε 1.200 ευρώ
- Los Caracoles: Η πανέμορφη αλλά επικίνδυνη διαδρομή που κόβει την ανάσα στους οδηγούς – Δείτε πού βρίσκεται (photo, vid)
- Ο Τραμπ δηλώνει έτοιμος να… «βοηθήσει» το Ιράν να πάει προς την «ελευθερία»
- Διαβητική νευροπάθεια: Σημαντική δημοσίευση για έγκαιρη παρέμβαση από Έλληνες και Βρετανούς επιστήμονες
- Χαμός στην Τήνο: Τα κύματα “σκέπασαν” το λιμάνι – ΙΧ παρασύρθηκαν και συγκρούστηκαν, vid
- «Κόκκινο πανί» για τους διεθνιστές όσα είπε ο Όρμπαν – Αυτά θέλουν να κάνουν και στη Ρωσία, vid
- ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα δείχνει την τεράστια μεταμόρφωση του προσώπου της μετά από 30 ημέρες χωρίς αλκοόλ
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης συνέλαβαν έναν ξένο με την κατηγορία ότι διενεργούσε κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
- Θεσσαλονίκη: 45χρονη γυναίκα τραυματίστηκε σε κεφάλι και αυχένα σε εμπορικό κέντρο









