Την έναρξη εμβολιασμών και εντός των Πανεπιστημίων προανήγγειλε η Νίκη Κεραμέως, λίγο μετά την ανακοίνωση των βάσεων για τις Πανελλαδικές του 2021.
Ήδη ο Πρύτανης του ΑΠΘ έχει εξαγγείλει ότι θα λειτουργήσουν δύο εμβολιαστικά κέντρα μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου ( δείτε εδώ)
Οι Βάσεις του 2021 ανακοινώθηκαν και η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η υπουργός Παιδείας, ευχαρίστησε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα κάνοντας λόγο για μια δύσκολη χρονιά, όπου η Ελλάδα τα κατάφερε ενώ άλλες χώρες «δεν έκαναν καν εξετάσεις».Οι φετινές Πανελλήνιες διεξήχθησαν ομαλά και φέτος υπήρξαν μεγάλες καινοτομίες, καθώς για πρώτη φορά οι υποψήφιοι μάθαιναν τα αποτελέσματά τουs μέσω SMS.
«Οι φοιτητές δεν εγκλωβίζονται πια στις σχολές» ανέφερε και τόνισε πως πια οι σπουδές έχουν αντίκρισμα και δεν υπάρχουν φαινόμενα να μπαίνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι που έγραψαν 1, 2, 3 και 4 στα 20.Σύμφωνα με την ίδια, ένα παιδί που μπαίνει σε σχολή με πολύ μικρή βαθμολογία δεν θα αποφοιτήσει ποτέ «μην κοροϊδευόμαστε» ενώ το 30% των φοιτητών δεν αποφοιτά ποτέ.
«Έχουμε τον χαμηλότερο ρυθμό αποφοίτησης σε όλη την ΕΕ» επεσήμανε η υπ. Παιδείας. «Οι νέοι έχουν προοπτική, διέξοδο και θα αποκατασταθούν επαγγελματικά» υπογράμμισε ενώ πρόσθεσε πως πέρα από τα οφέλη για παιδιά και οικογένειες κέρδος έχουν και τα πανεπιστήμια.
Σημείωσε ότι τα ΑΕΙ μπορούν να αλλάξουν την ΕΒΕ για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις της επόμενης χρονιάς. Παράλληλα, μπαίνουν στον χάρτη και τα δημόσια ΙΕΚ, καθώς οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν δύο μηχανογραφικά. Μάλιστα, είπε ότι για τα δημόσια ΙΕΚ υπήρχαν υπερδιπλάσιες αιτήσεις φέτος και ένας στους τέσσερις επέλεξε δημόσιο ΙΕΚ σε άλλη περιφέρεια από τον τόπο κατοικίας. Πρόσθεσε ότι από το φθινόπωρο θα μπουν εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα Πανεπιστήμια σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.
Όπως είπε, τις επόμενες εβδομάδες ή τέλος Σεπτεμβρίου, έχει ήδη δρομολογηθεί η εγκατάσταση μονάδων εμβολιασμού στις σχολές, ενώ το εμβόλιο είναι μοναδικό δώρο της επιστήμης και απηύθυνε νέο κάλεσμα για μαζικούς εμβολιασμούς.
Νίκη Κεραμέως: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία φέτος
Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων τη φετινή χρονιά, σημειώνοντας ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχετικά πρωτόκολλα, πάντα σε συνεννόηση με την Επιτροπή των ειδικών. Τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, υπενθυμίζοντας τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.
Τέλος, μίλησε και για τα νέα μαθήματα που μπαίνουν στο υποχρεωτικό πρόγραμμα διδασκαλίας από φέτος, όπως τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο και ο ΣΕΠ και η ρομποτική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Πηγή: sputniknews. gr / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο παγετός μετατρέπει τους δρόμους στην Τουρκία σε «παγίδες θανάτου», vid
- Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας απέκλεισαν εκ νέου τον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου-Ιωαννίνων
- Πούτιν: «Έχει ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση του Ντονμπάς»
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ μας πρότειναν “γερές” εγγυήσεις ασφαλείας για 15 χρόνια
- Η Τουρκία επικύρωσε συμφωνία του ΟΗΕ για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα
- Ο Τραμπ απέτυχε να ελέγξει τις ΗΠΑ: Δημόσια καταγγελία βουλευτή για το ουκρανικό, vid
- Θεσσαλονίκη: Αυξημένο κόστος λειτουργίας και επιδείνωση ρευστότητας λόγω της ακρίβειας δηλώνουν οι βιοτέχνες
- Μικρό κοριτσάκι… νευριάζει με την σκιά της: «Γιατί με ακολουθείς;;», vid
- Κεντάκι: Έσωσαν άνθρωπο από το δηλητηριώδες φίδι “black mamba” και βρήκαν τον μπελά τους
- Ο Τραμπ καλεί τον Ζελένσκι να κάνει τώρα συμφωνία αλλιώς θα χάσει κι άλλα εδάφη, vid









