Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την θωράκιση των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων από το ενδεχόμενο μιας ξαφνικής και εκρηκτικής αύξησης των «μεταναστευτικών» ροών από την Τουρκία, εντός του καλοκαιριού.
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων παράλληλα με την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρά ταχύτατα και στην άμεση υλοποίηση του σχεδίου για την τοποθέτηση του πλωτού φράγματος στο Αιγαίο.
Η προθεσμία που είχε η ανάδοχος εταιρία για την παράδοση όλων των υλικών του πλωτού φράγματος, ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου και πλέον, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα το στάδιο της πιλοτικής εφαρμογής.
Αυτό σημαίνει πως το φράγμα ενδέχεται να τοποθετηθεί απευθείας, στο ανατολικό Αιγαίο, για την αποτροπή των ροών, αιφνιδιάζοντας την Τουρκία, η οποία περίμενε πως θα μπει πρώτα κάπου δοκιμαστικά.
Το σημείο όπου θα στηθεί το θαλάσσιο φράγμα θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, στην θαλάσσια περιοχή στα βορειοανατολικά της Λέσβου, από την οποία εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι έχουν εισέλθει σε Ελλάδα και Ευρώπη, κατά την τελευταία πενταετία ΣΥΡΙΖΑ.
Ο στόχος είναι να τεθεί σε ισχύ το εμπόδιο μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ανέφερε πηγή του ελληνικού υπουργείου Άμυνας στο Γαλλικό Πρακτορείο, είδηση που έχει γίνει θέμα και στην τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

Το φράγμα θα έχει μήκος 2,7 χιλιόμετρα (1,7 μίλια), ύψος 1,10 μέτρα και θα κοστίσει περίπου 500.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Θα είναι εξοπλισμένο με φώτα για να το κάνει ορατό σε απόσταση 10 χιλιομέτρων.
Οι ΜΚΟ φυσικά έχουν επικρίνει το σχέδιο ως δυνητικά απειλητικό για την ζωή των «μεταναστών» σε υπερχείλιση λέμβων που συχνά απαιτούν γρήγορη διάσωση.
Παρά τις αντιδράσεις, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς στην εκπόνηση του διαγωνισμού. Η ανάδοχος εταιρία αναδείχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ το φράγμα θα είχε παραδοθεί νωρίτερα, αν ο κορωνοϊός δεν είχε προκαλέσει εμπόδια στο διεθνές εμπόριο.
Η νέα εγκατάσταση θα στρέψει τις ροές μουσουλμάνων προς άλλες θαλάσσιες διόδους, οι οποίες φυλάσσονται καλύτερα από τα σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος και της Frontex.
«Δεν είναι ίδια όλα τα θαλάσσια σημεία. Το φράγμα θα είναι αποτελεσματικό διότι θα εμποδίσει την διέλευση λέμβων σε σημεία που οι διακινητές δείχνουν να προτιμούν, όλα αυτά τα χρόνια», σημειώνουν οι πηγές από το υπουργείο Άμυνας.
Το φράγμα έγινε θέμα ακόμα και σε δεξιά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ και αυτό ίσως λέει πολλά.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 64 οι νεκροί από την αστυνομική επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος
- Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Το μεγάλο ΟΧΙ των ηρώων του 1940 είναι ένα παντοδύναμο ΝΑΙ στην ελευθερία και στην αλήθεια
- Οι Ρώσοι δίνουν στο Μινσκ το όπλο-«εφιάλτη» για την Δύση – Τι γνωστοποιήθηκε για τον Δεκέμβριο
- Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας – Νέοι φόβοι για την περιοχή
- Καρακάξα…βγαλμένη από θρίλερ! Επιτέθηκε σε γυναίκα αφήνοντάς την με σπασμένο λαιμό
- Συγκλονιστική καταδίωξη: Μοτοσικλετιστής σκότωσε αστυνομικό και δείτε τι έκανε συνάδελφός του! vid
- Ο κυκλώνας Μελίσσα έφθασε στη Τζαμάικα – Συγκλονιστικό βίντεο
- Ερντογάν και Στάρμερ υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία μαχητικών Eurofighter
- Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κ. Μητσοτάκη
- Ο δολοφόνος του Τζον Λένον παραδέχεται επιτέλους τον πραγματικό λόγο που τον σκότωσε









