Επιπλέον, η Μόσχα προτίθεται να δεσμευτεί «να μην δοκιμάσει ή χρησιμοποιήσει επανδρωμένα διαστημόπλοια για στρατιωτικούς και αντι-δορυφορικούς σκοπούς».
Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Βορόντσοφ πρόσθεσε ότι ούτε πρέπει να ασκείται πίεση ούτε να επηρεάζονται «άλλα κράτη, ομάδες κρατών, διεθνείς, διακυβερνητικοί ή μη κυβερνητικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων μη κυβερνητικών νομικών προσώπων που είναι εγκατεστημένα, εγγεγραμμένα ή εγκατεστημένα στο έδαφος που υπάγεται στη δικαιοδοσία και / ή τον έλεγχό τους «για χρήση διαστημικών όπλων, διαστημικών αντικειμένων ή επανδρωμένων διαστημοπλοίων για τους παραπάνω σκοπούς.
Ο Βοροντσόφ ασχολήθηκε επίσης με το θέμα των πυρηνικών όπλων.
«Η Ρωσική Ομοσπονδία υποστηρίζει συνεχώς ότι όλες οι πυρηνικές δυνάμεις επιβεβαιώνουν τη θεμελιώδη φόρμουλα ότι δεν μπορεί να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και ότι δεν πρέπει ποτέ να εξαπολυθεί», τόνισε.
Υπενθύμισε ότι οι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν, επιβεβαίωσαν τη δέσμευση των εθνών τους σε αυτήν την ιδέα στην κοινή τους δήλωση στις 16 Ιουνίου.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία και η Κίνα επιβεβαίωσαν το ίδιο σκεπτικό στην κοινή τους δήλωση στις 29 Ιουνίου, που έγινε με αφορμή την εικοστή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
«Καλούμε άλλα κράτη με πυρηνικά όπλα να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας», δήλωσε ο Βοροντσόφ.
Η Μόσχα προτείνει «να μην δημιουργηθούν, να μην δοκιμαστούν και να μην αναπτυχθούν διαστημικά όπλα οποιουδήποτε τύπου βάσης με οποιονδήποτε στόχο, συμπεριλαμβανομένης της αντιπυραυλικής άμυνας, καθώς και αντι-δορυφορικά συστήματα, για χρήση εναντίον στόχων στη γη ή στον αέρα.
(Από sputniknews – φωτο: photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Πούτιν στέλνει ξαφνικά κορυφαίο διπλωμάτη του στις ΗΠΑ
- Οι Βρετανοί… παρακαλούν τον Πούτιν να τους ισοπεδώσει! Επικίνδυνες δηλώσεις Στάρμερ
- Συγκλονίζει το βίντεο: Γυναίκα με πάρκινσον παίζει κλαρίνο ενώ την χειρουργούν στο κεφάλι
- Κυρανάκης: Προσήλωσή μας είναι να ξανακάνουμε όσο πιο ασφαλή μπορούμε τον σιδηρόδρομο
- ΓΕΕΘΑ: Σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
- Παπασταύρου: Η Ελλάδα ενισχύει σταθερά και αποφασιστικά τον ενεργειακό της ρόλο στην Αν. Μεσόγειο
- Θεσσαλονίκη: «Ξενιτεύτηκαν» στην Αθήνα για επισκευή οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου
- «Δεν καταλαβαίνω ούτε λέξη»: Ο Τραμπ… εξέθεσε Γαλλίδα ρεπόρτερ, vid
- Mαύρη αρκούδα επισκέφθηκε αποστακτήριο στη Μοντάνα – “Μάλλον έψαχνε για λίγη βότκα”, vid
- Προετοιμάζουν το έδαφος! «Θα αισθάνεστε άνετα με τις πολυεθνικές δυνάμεις», λένε στο Ισραήλ









