Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Stephen Lovegrove, δήλωσε ότι η Δύση κινδυνεύει με μια πυρηνική σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα εξαιτίας μιας «διακοπής επικοινωνίας», ώρες πριν από τις προγραμματισμένες συνομιλίες του Προέδρου Μπάιντεν με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping.
«Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, επωφεληθήκαμε από μια σειρά διαπραγματεύσεων και διαλόγων που βελτίωσαν την κατανόησή μας για το σοβιετικό δόγμα και τις δυνατότητές μας, και το αντίστροφο.
Αυτό μας έδωσε και στους δύο ένα υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης ότι δεν θα υπολογίσουμε λάθος την πορεία μας στον πυρηνικό πόλεμο», είπε στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον.
«Σήμερα, δεν έχουμε τα ίδια θεμέλια με άλλους που μπορεί να μας απειλήσουν στο μέλλον – ιδιαίτερα με την Κίνα».
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Χριστοδουλίδης από τη Θεσσαλονίκη: Η απελευθέρωση της Κύπρου η ύψιστη προτεραιότητά μας
- Άρση της βουλευτικής τους ασυλίας ζητούν Τσιάρας και Κεφαλογιάννης λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ
- Το λιμάνι Χορ Φακάν των ΗΑΕ δέχτηκε επίθεση – 4 τραυματίες
- Η Κίνα ζητά κατάπαυση πυρός και διαπραγματεύσεις για το Ιράν
- Τρεις άντρες στη Γλυφάδα απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Η ευφάνταστη τεχνική ενός σερίφη στις ΗΠΑ για να μαντρώσει κατσίκια – δραπέτες (Vid)
- Η Ζ. Κωνσταντοπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μιλάμε για εγκληματική οργάνωση υπό την καθοδήγηση Μητσοτάκη
- Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης άνδρα σε δύσβατο σημείο στο Αγρίνιο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στη Σάμο – Πέντε συλλήψεις
- Κυριάκος Πιερρακάκης: υπαρκτός ο κίνδυνος επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας









