Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο νεαρός καθόταν στην παραλία με τους φίλους του, αλλά ξαφνικά ένοιωσε αδιαθεσία με πόνους στο στομάχι. Οι φίλοι του προσπάθησαν να τον βοηθήσουν και κάλεσαν ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες καθώς ο φοιτητής στη συνέχεια έκανε εμετό και έχασε τις αισθήσεις του.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, από το πρωί της Τρίτης (26/7) ο 23χρονος Θανάσης δεν αισθανόταν καλά. Το μεσημέρι είχε κάνει self test και βγήκε θετικός στον κορονoϊό, ενώ συμπτώματα είχε ακόμα ένας από την παρέα, που όμως βγήκε αρνητικός.
Θετικός στον κορωνοϊό – Πως «έσβησε» στο νησί
Ο Θανάσης είχε πάει διακοπές με άλλα παιδιά από τη Λαμία, που είναι φίλοι από το Γυμνάσιο. Ήταν περίπου δέκα άτομα και είχαν κατασκηνώσει σε ένα κάμπινγκ στη Σίφνο.
Όλα όσα αρχικά ακούστηκαν ότι έκανε μπάνιο και μόλις βγήκε από τη θάλασσα έπαθε ανακοπή δεν ισχύουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο 23χρονος φοιτητής από το πρωί της Τρίτης δεν αισθανόταν καλά. Το μεσημέρι έκανε self test και βγήκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ συμπτώματα είχε ακόμα ένας από την παρέα, ωστόσο το τεστ για αυτόν ήταν αρνητικό.
Το απόγευμα της Τρίτης η παρέα πήγε στην παραλία, όχι για μπάνιο, αλλά για να καθίσουν στην σκιά των δέντρων που υπήρχαν εκεί. Ο Θανάσης είχε μείνει στη σκηνή και κατέβηκε λίγο αργότερα όταν αισθάνθηκε καλύτερα. Κάθισε μάλιστα και σε απόσταση ασφαλείας από τα άλλα παιδιά επειδή ήταν θετικός. Λίγη ώρα αργότερα έκανε εμετό και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του.
Οι φίλοι του έτρεξαν να βοηθήσουν, ταυτόχρονα κάλεσαν ασθενοφόρο και αναζήτησαν ιδιώτη γιατρό στο κάμπινγκ.
Το ασθενοφόρο έκανε να φτάσει στο σημείο 25′ λεπτά περίπου, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο ο γιατρός που βρέθηκε στο σημείο και οι φίλοι του προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Ο 23χρονος φοιτητής παρελήφθη από το ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο ΚΥ της Σίφνου. Εκεί τον παρέλαβαν οι γιατροί σχεδόν χωρίς σφυγμό και για 40′ περίπου λεπτά προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Οι φίλοι του συντετριμμένοι, που είχαν ακολουθήσει το ασθενοφόρο και περίμεναν με αγωνία έξω από το Ιατρείο της Σίφνου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι από τη μια στιγμή στην άλλη ο Θανάσης είχε «φύγει», τόσο απρόσμενα και τόσο άδικα.
Θα «μιλήσει» η ιατροδικαστική
Η σορός του 23χρονου έφτασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά και το πρωί της Πέμπτης θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά, η οποία θα ρίξει φως στην αιτία θανάτου του αδικοχαμένου φοιτητή, που ξεκίνησε για διακοπές με τους φίλους του και δεν ξαναγύρισε.
Ο Θανάσης είναι γιος του γνωστού αρχιτέκτονα μηχανικού Δημήτρη Ζέρβα και της παθολόγου γιατρού Δέσποινας Κουντούρη, ενώ έχει και μια δίδυμη αδελφή την Ειρήνη. Ο 23χρονος είχε ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, πετυχαίνοντας την εισαγωγή του στο ΕΜΠ και επιλέγοντας τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.
lamiareport/ethnos/ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μπλόκα αγροτών: Μετ΄ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα
- Οι «θολωμένοι» χάρτες της Ουκρανίας που έγιναν viral σε στρατιωτική ενημέρωση του Πούτιν, vid
- H Μπριζίτ Μπαρντό είχε ερμηνεύσει τραγούδια του Γιάννη Σπανού, vid
- Στολισμένο… αυτοκίνητο εθεάθη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, vid
- Εκτεταμένες αστυνομικές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας σε 6 νομούς της Κ. Μακεδονίας
- Βίντεο -σοκ από Τουρκία: Κυνήγησε τη γυναίκα του μέσα στο νοσοκομείο και την πυροβόλησε!
- Β. Κικίλιας: «Διαχρονικός μοχλός ανάπτυξης η ναυτιλία»
- Παύλος Μαρινάκης για αγρότες: «Ο ειλικρινής διάλογος – και μόνο αυτός – θα φέρει τις λύσεις»
- Θεσσαλονίκη: Ισχυρός βόρειος άνεμος 6 μποφόρ που θα φτάσει και τα 7 πνέει στην πόλη
- Όλοι τον αγνόησαν εκτός από τον Τζόκοβιτς: Ενθουσιάστηκε Ισπανός ρεπόρτερ! vid









