Ωστόσο δεν φαίνεται πως το…χαίρονται για πολύ, καθώς ηδη οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να το καταστρέφουν.
Τέσσερις από τους εκτοξευτές πυραύλων HIMARS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ και ένα από τα οχήματα υποστήριξής τους καταστράφηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες των μαχών στην Ουκρανία, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Επιδρομές υψηλής ακρίβειας με πυραύλους ξηράς και αέρος κατέστρεψαν τέσσερα συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS και ένα πυρομαχικό και όχημα επαναφόρτωσης μεταξύ 5 Ιουλίου και 20 Ιουλίου», δήλωσε ο Στρατηγός και εκπρόσωπος του Υπουργείου, Igor Konashenkov.
Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι τέσσερις επιπλέον εκτοξευτές HIMARS, 580 drones αυτοκτονίας και χιλιάδες βλήματα πυρομαχικών πυροβολικού θα σταλούν στην Ουκρανία ως μέρος ενός πακέτου «βοήθειας ασφαλείας» 270 εκατομμυρίων δολαρίων.
Δεν έχουν σταλεί πολλά από αυτά τα πολυάριθμα συστήματα, με τα οποία οι Ουκρανοί έχουν ήδη αρχίσει και πλήττουν ρωσικές πόλεις του Ντονμπάς.
scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία Erminio – Ποιες περιοχές θα πλήξει
- Σενάριο «βόμβα» για το Ιράν – Θα επιχειρήσει ο Τραμπ να κάνει κάτι τέτοιο;
- Εκτοξεύονται σήμερα οι ελληνικοί νανοδορυφόροι “ERMIS” από βάση των ΗΠΑ
- Η Νορβηγία μειώνει προσωρινά τον φόρο στα καύσιμα λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Προειδοποίηση Τ. Θεοδωρικάκου για κίνδυνο εκτόξευσης του πληθωρισμού – Ενδεχόμενη παράταση του πλαφόν στα τρόφιμα
- Ερώτηση Γ. Αυτιά προς την Κομισιόν για τις πρόσφατες πλημμύρες στον Έβρο
- ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Μ. Τρίτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης σε 5 περιοχές της χώρας
- Σε μία δεκαετία τα φαρμακεία αναμένεται να μπουν στην εποχή των εκτυπωμένων φαρμάκων
- Εμπρηστικές επιθέσεις τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας και στου Ζωγράφου – 5 προσαγωγές
- Γερμανία: “Σημαντικά περισσότερες” εταιρίες σχεδιάζουν αύξηση των τιμών τους, λόγω των συνεπειών του πολέμου στο Ιράν









