Σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας ζητήθηκε από τους εργαζόμενους του Αστεροσκοπείου να απομακρυνθούν προληπτικά από τις εγκαταστάσεις και να αποχωρήσουν από το κτίριο.
Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στο Ντράφι να εκκενώσουν τώρα προς Παλλήνη, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ειδοποίηση για εκκένωση έλαβαν και οι κάτοικοι στην Ανθούσα τη Διώνη και το Δαμάσι.
Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Ντράφι, εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
dikastiko, photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σεισμός 6 Ρίχτερ στο Περού: Τουλάχιστον 25 τραυματίες και μεγάλες ζημιές, vid
- ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Αναλυτικά όλες οι πληρωμές μέχρι και την Παρασκευή
- «Μεγάλα» στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν ανακοίνωσε η Κίνα
- Σύνοδο για όσες χώρες στηρίζουν το Κιέβο θέλει ο Μακρόν αρχές Γενάρη στο Παρίσι
- Τραγωδία στην Ινδονησία: Φονική πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας – 16 νεκροί, vid
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ! Αυτά έκανε ο απεσταλμένος του Πούτιν στο Μαϊάμι
- Ουκρανικό ζήτημα: Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι! Η πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ
- Σαν σήμερα 29 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Φον ντερ Λάιεν για Ζελένσκι-Τραμπ: «Υπήρξε πρόοδος»
- Η Lara Fabian τραγούδησε ελληνικά στη γαλλική τηλεόραση – Η έκπληξη Σαλέα – Ρέμου στον Αλιάγα, vid









