Η κυβέρνηση της Γερμανίας κατένειμε άλλα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν φέτος τα έξοδα της προσφοράς βοήθειας στους πρόσφυγες από την Ουκρανία που έχει υποδεχθεί η χώρα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ στον όμιλο μέσων ενημέρωσης RND.
Σύμφωνα με τον κ. Χάιλ, η Γερμανία έχει υποδεχθεί περίπου 800.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία. Το 30% εξ αυτών είναι ηλικίας μικρότερης των 14 ετών.
Τον περασμένο μήνα, ο οργανισμός απασχόλησης της Γερμανίας κατέγραψε άνοδο του ποσοστού της ανεργίας, κάτι που αποδίδεται στο ότι εγγράφονται στους καταλόγους του ουκρανοί πρόσφυγες που ζητούν εργασία.
Στο σύστημα πρόνοιας έχουν καταχωριστεί μέχρι σήμερα 360.000 υπήκοοι Ουκρανίας, εκ των οποίων 260.000 ζητούν εργασία, σύμφωνα με τον κ. Χάιλ.
«Το θέμα είναι τώρα να πιάσουν δουλειά», πρόσθεσε.
Πάνω από 9 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ουκρανία από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα την 24η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε προχθές Τετάρτη η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.
amna/ intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Το θεσμοθετημένο περιθώριο στα καύσιμα καλύπτει το αντίστοιχο της προ κρίσης περιόδου στη Λέσβο
- Επέκταση του δικτύου καφέ κάδων στον δήμο Αθηναίων
- Την δική της πρόταση για την ενεργειακή κρίση έκανε η Τουρκία
- Θ. Κοντογεώργης: Η δημόσια ακίνητη περιουσία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ισχυρό μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης
- Συμφώνησε το Κρεμλίνο με τον Τραμπ σε σχέση με το πολιτικό εκτόπισμα ορισμένων ηγετών στην Ευρώπη
- Ν. Ταχιάος: Μέχρι το καλοκαίρι η επέκταση του μετρό προς Καλαμαριά – Προτεραιότητα η επέκταση στη δυτική πλευρά της πόλης
- Ιδού! Κάπως έτσι ανεβαίνουν οι τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο
- Νέος χαμός στη Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου-Κυβέρνησης
- Ο Ιρανός πρόεδρος επιβεβαίωσε τον θάνατο του Υπ. Πληροφοριών Ισμαΐλ Χατίμπ
- Ποιό είναι το «28ο καθεστώς» για την Ε.Ε. που ανακοίνωσε η Φον ντερ Λάιεν









