Το Χονγκ Κονγκ θα επιβάλει ηλεκτρονικά βραχιόλια παρακολούθησης και έναν ηλεκτρονικό κώδικα υγείας τύπου Κίνας, για όσους είναι σε καραντίνα δείχνοντας ένα δυστοπικό μέλλον που έρχεται μετά τις εικόνες της Σανγκάης όπου έπιαναν ακόμα και με απόχη τους πολίτες για να τους θέσουν σε καραντίνα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, τα βραχιόλια καραντίνας, που θα τεθούν σε κυκλοφορία την Παρασκευή, θα είναι υποχρεωτικά για άτομα που έχουν βρεθεί θετικά και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα φύγουν από το κτίριο κατά την περίοδο απομόνωσής τους.
«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η απομόνωση στο σπίτι θα είναι ακριβής, ενώ παραμένουμε ανθρώπινοι», είπε ο Λο Τσουνγκ-μάου, ο νέος γραμματέας υγείας της πόλης, ανακοινώνοντας το νέο μέτρο τη Δευτέρα. Η παραβίαση της υποχρεωτικής καραντίνας στο Χονγκ Κονγκ επισύρει πρόστιμο έως 25.000 δολλάρια Χόνκ Κονγκ (3.200 αμερικάνικα δολλάρια $) και έως και έξι μήνες φυλάκιση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Carpa uasi”: Η μοναδική κατασκευή των Ίνκας του 15ου αιώνα αποκαλύπτει τα μυστικά της
- Το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Μελίσα – Δείτε βίντεο από ελικόπτερο που κόβει την ανάσα
- Τα ρομπότ χειρουργούν πλέον με μεγάλη ακρίβεια – Βίντεο με τη δοκιμή σε αυγό χωρίς να σπάσει
- Τανζανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια
- Μεντβέντεφ για Poseidon: «Μπορεί να θεωρηθεί ένα πραγματικό όπλο της Ημέρας της Κρίσης»
- Κομοτηνή: 82χρονος πέθανε από ανακοπή μετά από επίθεση από τον 51χρονο γιο του
- Δεξιά «βόμβα»: Τι θα διοργανώσει στην Ουάσινγκτον Αμερικανίδα βουλευτής
- Με ποιόν θα συναντηθεί την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- ΔΥΠΑ: 183 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Νοέμβριο
- Manpower: Η τεχνολογία ανασχηματίζει ραγδαία τον ρόλο της εργασίας – Τα στοιχεία για την Ελλάδα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΑΑΔΕ
ΧΡΕΗ
ΑΨΙΔΑ ΓΑΛΕΡΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΑΑΔΕ
ΓΙΟΡΤΗ









