Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης, που αποτελείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων, η συνεχιζόμενη εξέλιξη του ιού και η πίεση στις υπηρεσίες υγείας σε ορισμένες χώρες σημαίνουν ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι επείγουσα.
Τα κρούσματα που αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ αυξήθηκαν κατά 30% το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ανέφερε η ανακοίνωση, αν και η επιτροπή αποδέχτηκε ότι η αυξημένη ανοσία του πληθυσμού, κυρίως από τα εμβόλια, δείχνει μια «αποσύνδεση» των κρουσμάτων από νοσηλείες και θανάτους.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους αποδέχτηκε τη σύσταση της επιτροπής.
Η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ κήρυξε για πρώτη φορά το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, γνωστό ως έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας, για την Covid-19 στις 30 Ιανουαρίου 2020. Ένας τέτοιος προσδιορισμός μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της έρευνας, της χρηματοδότησης και των διεθνών μέτρων δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της νόσου.
(απεμπε – scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Bitter Christmas»: Το πρώτο teaser της νέας ισπανόφωνης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
- «Σύννεφα» στις σχέσεις Πολωνίας-Ουκρανίας; Τι εκτιμά ο Πολωνός πρόεδρος
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι θεωρεί ο Ρούμπιο σε σχέση με την θέση των ΗΠΑ
- Σοκάρουν οι εικόνες από Ταϊπέι: Ένοπλος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες
- Ένα μήνυμα για το μέλλον! Ο Πούτιν αφήνει ξανά τον κόσμο άφωνο
- Χανιά: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Καταδίκη του «ερευνητή» για απόπειρα εξαπάτησης της οικογένειας του γιατρού
- Στήριξη Ρωσίας σε Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν
- ΔΥΠΑ: 894.065 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο 2025
- Ο Jean Paul Gautier λάτρης της Ελλάδας, τρελαίνεται για ντολμαδάκια – Τρώει σαν παραδοσιακός Έλληνας
- Περιοδεία του Σωκράτη Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη – Οι περιοχές που θα επισκεφθεί









