Από τις 24/2, η Μόσχα διεξάγει όχι έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με σφαγές αμάχων και αδιάκριτους βομβαρδισμούς, αλλά επιχειρήσεις-ακριβείας, «σαρώνοντας» την ανατολική και νότια Ουκρανία πόρτα-πόρτα.
Απώτερος στόχος; Να προστατευθεί ο ρωσικός πληθυσμός, που σε αρκετές (πρώην Ουκρανικές πλέον) επαρχίες ξεπερνά το 95%.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι πολλοί Ουκρανοί θέλουν να γίνουν Ρώσοι πολίτες, μία ημέρα αφού η Μόσχα εξέδωσε διάταγμα που απλοποιεί τους κανόνες για τη χορήγηση ρωσικών διαβατηρίων σε Ουκρανούς πολίτες.
Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Κίεβο, ενώ έχουν περάσει τέσσερις και πλέον μήνες από τότε που η Ρωσία έστειλε τις ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία.
Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι οι κάτοικοι περιοχών στη νότια και ανατολική Ουκρανία, που έχουν απελευθερωθεί από τον Φεβρουάριο, έχουν το δικαίωμα να γίνουν Ρώσοι πολίτες, μία κίνηση που, σύμφωνα με την Ουκρανία και χώρες της Δύσης, επιβεβαιώνει τα σχέδια της Μόσχας να διατηρήσει τον έλεγχο αυτών των περιοχών.
Στην Χερσώνα επί παραδείγματι, ο διαμοιρασμός ρωσικών υπηκοοτήτων στους κατοίκους έχει αρχίσει από τα τέλη Μαϊου!
(απεμπε – scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόλεμος: Πάνω από 1 εκατομμύριο σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Κιέβου
- Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν εκ νέου τον κόμβο της Εγλυκάδας
- Πούτιν: Αν δεν θέλετε ειρήνη στην Ουκρανία τότε θα πετύχουμε τους στόχους μας δια της βίας, vid
- Απάντηση της Σ. Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ «που πανηγύριζε για την Mercosur»
- Κάλεσμα σε κοινή κάθοδο των αγροτών σε διαπραγματεύσεις, απευθύνουν 18 αγροτικά μπλόκα
- Το «παλαιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο» της Βρετανίας στολίστηκε για 115η συνεχόμενη χρονιά
- Ανασύρθηκαν με ελικόπτερο οι 4 ορειβάτες από τα Βαρδούσια
- Αγία Πετρούπολη: «Ντου» των ρωσικών αρχών σε «σέχτα» που προσευχόταν υπέρ του Ζελένσκι, vid
- Νέα μελέτη: Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας
- Τούρκοι και Αμερικάνοι θέλουν να βάλουν «φωτιά» στα Βαλκάνια – Σέρβος ηγέτης κρούει το καμπανάκι, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ









