Μεγάλη απάτη σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) διακρίβωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και συνέλαβε τέσσερα άτομα, που είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση. Αναζητείται ακόμα ένα άτομο.
Τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν μεγάλο αριθμό φαρμακευτικών ναρκωτικών δισκίων, μέσω ιατρικών συνταγών που είχαν αρπάξει, ενώ για την έκδοση των συνταγών προέβαιναν στην υποκλοπή προσωπικών στοιχείων ασφαλισμένων.
Στη συνέχεια προσέγγιζαν γιατρούς για τη συνταγογράφηση, είτε παραπλανώντας τους ως προς την πραγματική τους ταυτότητα, είτε προσποιούμενοι υπαλλήλους ιδρυμάτων, πετυχαίνοντας έτσι την έκδοση ψευδών ιατρικών συνταγών και την εξαπάτηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που κατέβαλε αποζημίωση για την εκτέλεσή τους. Μάλιστα, σε περίπτωση άρνησης των γιατρών να εκδώσουν τις ιατρικές συνταγές τους εκβίαζαν με απειλές κατά των ίδιων ή συγγενικών τους προσώπων.
Με την μέθοδο αυτή η οργάνωση πέτυχε την έκδοση τουλάχιστον 74 ψευδών ιατρικών συνταγών ναρκωτικών σκευασμάτων, από 9 διαφορετικούς γιατρούς, χρησιμοποιώντας τους ΑΜΚΑ 23 ασφαλισμένων, εν αγνοία τους, που αντιστοιχούν σε 5.520 ναρκωτικά δισκία.
(newsbeast. gr / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο! Πανεπιστήμιο στο Τενεσί θα διδάσκει αμερικανική ιστορία με… «Grand Theft Auto»
- Κελάρια και κουζίνα 2.200 ετών ανακαλύφθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη Σπάρτη της Μικράς Ασίας
- Ηράκλειο: Τρίχρονο αγοράκι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
- Νάουσα: Η Ελλάδα στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς κομπόστας ροδάκινου
- Η αντίδραση του Λευκού Οίκου στην πρόταση Πούτιν για την Νέα Συνθήκη
- Πρακτική άσκηση για νέους επιστήμονες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
- Τι θα είναι στο επίκεντρο της ομιλίας του Τραμπ στον ΟΗΕ
- Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι ΗΠΑ στον Πούτιν
- Γερμανός πουλάει το «μαγικό» σκωτσέζικο κάστρο του 12ου αιώνα σε τιμή ευκαιρίας… Ο τραγικός λόγος της απόφασης
- Ο πρόεδρος της Συρίας επανέλαβε το αίτημά του η Ουάσιγκτον να άρει επισήμως τις κυρώσεις
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

συμβουλιο της επικρατείας

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
