Τέλος στη ζωή του με ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο έδωσε μέσα στο σπίτι του στο Μακροχώρι Ημαθίας ένας 35χρονος. Σύμφωνα με το thestival η ιστορία του είναι θλιβερή, καθώς ο άνδρας που αυτοκτόνησε ήταν ένας από τους μαθητές που διασώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 13 Απριλίου του 2003.
Απόγευμα της Κυριακής 13 Απριλίου 2003, ένα λεωφορείο με μαθητές της πρώτης Λυκείου επέστρεφε στο Μακροχώρι Ημαθίας από εκδρομή στην Αθήνα.
Από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών ο οδηγός ενός φορτηγού που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, έχασε τον έλεγχο και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο στο 388ο χιλιόμετρο στην εθνική οδό Λάρισας- Θεσσαλονίκης.
Από τη σύγκρουση 21 μαθητές βρίσκουν τραγικό θάνατο ενώ άλλοι 9 τραυματίστηκαν σοβαρά. Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο έκαναν πάνω από δύο ώρες να απεγκλωβίσουν νεκρούς και τραυματίες, ενώ οι φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος το έκαναν ακόμη πιο αποτρόπαιο, καθώς τα νοβοπάν έκοψαν στα δύο το πούλμαν.
Οι αιτίες του δυστυχήματος ερευνήθηκαν, ωστόσο ποτέ δεν αποσαφηνίστηκαν πλήρως. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο οδηγός οδηγούσε έξι ώρες χωρίς διάλειμμα και τα ελαστικά του δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Το δε λεωφορείο είχε κριθεί ακατάλληλο, λόγω παλαιότητας και έπρεπε να είχε αποσυρθεί τουλάχιστον 3 μήνες πριν.
Η δίκη έγινε πέντε χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2008. Ο οδηγός του λεωφορείου αθωώθηκε, αλλά ο οδηγός της νταλίκας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών. Οι ιδιοκτήτες της νταλίκας αλλά και του εργοστασίου νοβοπάν, καταδικάστηκαν από 4 μέχρι 14 χρόνια. Η εταιρεία κατέβαλε επίσης το ποσό των 8.500.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Βέροιας το 2012, «παρά τις τιμωρίες, παρά τις αποζημιώσεις, τα παιδιά του Μακροχωρίου δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω.
dnews/scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δεν συνέβη τυχαία! Το μήνυμα του Πούτιν για όσους δεν το πρόσεξαν
- Θεσσαλονίκη: Σκάφος που «άραξε» κατά μήκος της Παλιάς Παραλίας θα θυμίζει η κατασκευή του ξύλινου ντεκ
- Πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν διακοπών πυροσβεστών στις κατασκηνώσεις του υπ. Παιδείας
- Γιατί μπέρδευαν τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ…με τον Ζακ Γαλιφιανάκη! To διάσημο GIF
- “Κύβος εμβύθισης”: Φοιτητές ιατρικής του ΑΠΘ θα βιώνουν την εμπειρία του χειρουργείου μέσω Virtual Reality
- Υπόθεση Μαντλίν Μακάν: Ο βασικός ύποπτος αποφυλακίστηκε
- Αλεξανδρούπολη: Παρεμβάσεις για την καθαριότητα στον δρόμο που οδηγεί στον Συνοριακό Σταθμό Κήπων
- Bodybuilders VS Εργάτες οικοδομών: Ποιός κέρδισε σε αυτό το πείραμα, vid
- Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον δήμο Πατρέων για τους πληγέντες της πυρκαγιάς του φετινού Αυγούστου
- Όλο και πιο ανθεκτικά κάνουν τα ανθρωποειδή τους οι Κινέζοι, vid
Κύρια Θέματα

















