Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ήδη περιπολικά της ΕΛΑΣ, αλλά και πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν άμεσα μαζί με την δημοτική αρχή τους κατοίκους της βόρειας πλευράς της Ιτέας καθώς το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει απειλητικά.
Η φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο μετά το μεσημέρι, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα.
Το ένα μέτωπο κινείται βόρεια προς την πλευρά που είναι το γυναικείο μοναστήρι του προφήτη Ηλία, που εκκενώθηκε προληπτικά από τις οκτώ μοναχές.
Η βόρεια πλευρά της Ιτέας είναι το δεύτερο σημείο που αναγκάζεται η ΠΥ να διατάξει την εκκένωση του, καθώς νωρίτερα εκκενώθηκε το χωριό Σερνικάκι.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή «καλούμε τους κατοίκους της βόρειας πλευράς της Ιτέας να εκκενώσουν την περιοχή άμεσα και να κατευθυνθούν προς Κίρρα, σύμφωνα με εισήγηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας».
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Άμφισσα και μάλιστα ένα μέτωπο κινείται απειλητικά πλέον προς την Ιτέα βοηθούμενο από τους πολύ ισχυρούς ανέμους.
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όλοι τον αγνόησαν εκτός από τον Τζόκοβιτς: Ενθουσιάστηκε Ισπανός ρεπόρτερ! vid
- Ψηφιακές ταυτότητες ακόμα και στο ουκρανικό μέτωπο: Άγριο φακέλωμα των ανθρώπων!
- Καθοριστικό το 2026 για το αεροδρόμιο Καστελίου Κρήτης – Τι θα διαθέτει ο νέος αερολιμένας
- Ποιός είναι ο νικητής της…τούμπας; Επικό βίντεο
- ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Δευτέρα για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Οι βασικοί άξονες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου
- Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σε 750.000 νοικοκυριά στο Κίεβο
- Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου
- Hράκλειο: Συνελήφθη 35χρονος που διέπραξε τρεις κλοπές
- Πέθανε η Μπριζίτ Μπαρντό σε ηλικία 91 ετών









