Η ΚΛΟΠΗ του αιώνα! Βρετανίδα ΥΠΕΞ: «Να μεταφερθούν ρωσικά κεφάλαια στην Ουκρανία»

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, άρχισαν και πάλι να μιλούν για κλοπή ρωσικών περιουσιακών στοιχείων - η Liz Truss επιμένει στη μεταφορά κεφαλαίων στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών εξετάζει το ενδεχόμενο σύλληψης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για μεταφορά στην Ουκρανία, γράφει ο The Guardian.

Τη Δευτέρα, η Τρας πρόκειται να θέσει ξανά αυτό το θέμα σε συνέδριο στην Ελβετία, κάνοντας πολλές ηχηρές δηλώσεις για άνευ όρων υποστήριξη στο Κίεβο.

Αλλά η πρωτοβουλία για κλοπή των περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων είναι απίθανο να γίνει πραγματικότητα – γι’ αυτό, οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να τροποποιήσουν τη νομοθεσία, αν και η δημοσίευση σημειώνει ότι αυτό δεν είναι πλέον «υποχρεωτικό».

«Υποστηρίζω αυτή την ιδέα. Το παρακολουθούμε πολύ στενά. Οι Καναδοί στην πραγματικότητα μόλις υιοθέτησαν έναν νόμο, εργαζόμαστε για αυτό το θέμα μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά σίγουρα συμφωνώ με την ιδέα. Απλώς πρέπει να κάνουμε σωστά τις λεπτομέρειες», είπε ο Τρας.

Οι συζητήσεις για τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων που τελούν υπό κυρώσεις συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό

(φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί