επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.
Όπως ανέφερε «σε σχέση με πέρυσι έχουμε σχεδόν τριπλάσια πίεση, ενώ σε σχέση με το 2020 είναι συν 50%. Φανταστείτε, στην κορύφωση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού, και τη φετινή χρονιά έχουμε συν 50%.
Μιλάμε για περίπου 15.000 αποτροπές παράνομης εισόδου μεταναστών. Σε επίπεδο περιστατικών σχεδόν τριπλάσια περιστατικά».
Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι «τα στελέχη του λιμενικού που έχουν δεχθεί πολύ μεγάλη κριτική το τελευταίο διάστημα, επιχειρούν με αποφασιστικότητα, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, και με προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τα στελέχη του λιμενικού υπερβάλλουν εαυτόν, έχουν σώσει από το 2015 έως σήμερα δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας».
«Οι όποιες καταγγελίες γίνονται διερευνώνται και σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία από αυτές» διευκρίνισε ο υπουργός.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κορύφωσης του μεταναστευτικού κύματος, ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε ότι «εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι», και εστίασε στην επιχειρησιακή ενίσχυση του λιμενικού σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό που έχουν ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή μείωση των μεταναστευτικών ροών.
(skai – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Χατζηδάκης: Απευθείας στην τσέπη του καταναλωτή οι μειώσεις στα καύσιμα
- Η Σελίν Ντιόν προγραμματίζει εμφανίσεις στη Γαλλία
- Θεσσαλονίκη: Ποινές κάθειρξης 12,5 ετών σε αρχιμανδρίτη και πρώην ιερέα – Απέσπασαν άνω του 1,5 εκατ. ευρώ από πιστούς
- Κανονικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα ταξί την Τρίτη
- Θεσσαλονίκη: Κλειστή η περιφερειακή οδός στο ένα ρεύμα, στο ύψος του ΓΝΘ «Παπαγεωργίου» το βράδυ της Πέμπτης
- Αυτοκίνητο σχεδόν «μπούκαρε» σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας (photo)
- Τραμπ βλέπει “μια ευκαιρία για συμφωνία με το Ιράν”, σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- Άλλες 2 κτηνοτροφικές μονάδες στη Λέσβο με ζώα με αφθώδη πυρετό επιβεβαιώθηκαν σήμερα εργαστηριακά
- Ο Πούτιν βλέπει τι γίνεται στον κόσμο και τοποθετήθηκε
- Βρετανία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιρανός που φέρεται να επιχείρησε να μπει σε βάση πυρηνικών υποβρυχίων









