Τόνισε μάλιστα ότι πρέπει να διατηρηθεί η πίεση στη Μόσχα και να αυξηθεί το κόστος του πολέμου για τον επιτιθέμενο. Η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, επανέλαβε.
«Δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση η οποία να μας επιτρέπει να προβλέψουμε το τέλος. Μπορεί κανείς να προβλέψει ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή», επισήμανε ο καγκελάριος μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής της G7, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ‘Ανω Βαυαρία.
Αυτή τη στιγμή το θέμα είναι περισσότερο να διατηρηθεί η πίεση στη Ρωσία ώστε να καταστεί εφικτό το τέλος του πολέμου και η Ρωσία να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να επιβάλει μια ειρήνη καθ’ υπαγόρευσιν, εξήγησε ο κ. Σολτς και πρόσθεσε ότι «με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει μόνο μία διέξοδος, όταν ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν αποδεχθεί ότι το σχέδιό του έχει αποτύχει». «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και διογκώνουμε το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς για τον πρόεδρο Πούτιν και το καθεστώς του», ανέφερε ο Όλαφ Σολτς.
Οι χώρες της Ομάδας των Επτά θέλουν να βοηθήσουν την Ουκρανία να ανοικοδομηθεί μετά τον πόλεμο, με ένα «Σχέδιο Μάρσαλ», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Σολτς και διαβεβαίωσε για την συνέχιση της παροχής στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής στήριξης της Ουκρανία. Μεταξύ άλλων, το Κίεβο θα λάβει δημοσιονομική ενίσχυση ύψους 29 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η ανθρωπιστική βοήθεια ανέρχεται σε 2,8 δισεκατομμύρια.
Σε ό,τι αφορά την απειλή παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, ο κ. Σολτς ανακοίνωσε ότι οι χώρες της G7 θα διαθέσουν επιπλέον 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να βοηθήσουν τις χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από την πείνα και τον υποσιτισμό.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κοντογεώργης για εκλογικές συνεργασίες: Η κυβέρνηση επιδιώκει την αυτοδυναμία
- Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου αύριο: Ο καρκίνος παραμένει η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου
- Έχει ξεκινήσει ο δεύτερος Αμερικανικός Εμφύλιος; Το σχόλιο του Μασκ κάνει τον γύρο του διαδικτύου
- Από σήμερα και για δύο μέρες χωρίς ταξί η Αττική – Από αύριο χωρίς ταξί και η Θεσσαλονίκη
- Θεσσαλονίκη: Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να επιχειρεί να κάψει σταθμευμένο ΙΧ
- Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε αγορά της Τεχεράνης, vid
- ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 για τον 13ο και τον 14ο μισθό
- Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι το Μεξικό θα πάψει να προμηθεύει την Κούβα με πετρέλαιο
- Η Κρίστι Νόεμ υπόσχεται ότι όλοι οι αστυνομικοί θα φορούν στο εξής κάμερες
- Μετέφεραν παράνομα δέκα Κινέζους με δύο ταξί κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη
Κύρια Θέματα









