Ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν ξεκινήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης με στόχο τη μείωση και τον περιορισμό της χρήσης φυσικού αερίου και την αναζωογόνηση της παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, ανέφερε το Business Insider.
Αυτή την εβδομάδα, η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν ότι η ενέργεια που παράγεται από άνθρακα θα μπορούσε να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν μια ενεργειακή κρίση τον ερχόμενο χειμώνα.
Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε ότι η χώρα πήρε μια «πικρή» απόφαση να επανεκκινήσει τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από άνθρακα.
«Αλλά αν δεν το κάνουμε, τότε διατρέχουμε τον κίνδυνο οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις να μην είναι αρκετά γεμάτες στο τέλος του χρόνου προς τη χειμερινή περίοδο. Και τότε είμαστε εκβιάσιμοι σε πολιτικό επίπεδο»
Ακόμα και ο Έλληνας Υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αποκάλυψε χθες Κυριακή πως θα διπλασιαστούν οι εξορύξεις λιγνίτη για να “βγει” ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Περού: Επίθεση σε ανθρακωρύχους παραμονή Πρωτοχρονιάς – Τρεις νεκροί, 7 αγνοούμενοι
- Φονική πυρκαγιά σε μπαρ στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία
- Τραμπ: Παίρνω περισσότερη ασπιρίνη από αυτή που μου συστήνουν οι γιατροί, γι’ αυτό έχω μώλωπες
- Η Λίλι Κόλινς γιορτάζει την παγκόσμια επιτυχία του «Emily in Paris» με το πιο εμβληματικό look της σεζόν
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 87 πολιτικοί κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν λόγω Πρωτοχρονιάς
- Σας περίσσεψε χαρτί περιτυλίγματος από τα δώρα των γιορτών; Έξυπνοι τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε ξανά
- «Καημένοι Ευρωπαίοι» – Η ανάρτηση του Ντμίτριεφ προκαλεί ενδιαφέρον
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα
- Η Κρίστι Νόεμ χόρεψε το «Ice Ice Baby»…με αναφορές στο ICE για τους μετανάστες, vid
- Τι είπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας









