Εμφάνιση – έκπληξη έκανε η Γκρέτα Τούνμπεργκ στο μουσικό φεστιβάλ Γκλάστονμπερι, προειδοποιώντας για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.
«Η βιόσφαιρα της Γης δεν αλλάζει απλώς, αποσταθεροποιείται, διαλύεται» προειδοποίησε η 19χρονη τους συμμετέχοντες.
Παράλληλα, επέκρινε τους παγκόσμιους ηγέτες πως «δημιουργούν παραθυράκια» για να προστατεύουν τις εταιρείες, των οποίων οι εκπομπές ρύπων προκαλούν την κλιματική αλλαγή.
«Αυτή είναι μια ηθική απόφαση… που θα βάλει ολόκληρο το ζωντανό πλανήτη σε κίνδυνο» πρόσθεσε.
Ωστόσο, η Σουηδή ακτιβίστρια έκλεισε την παρέμβασή της με ένα μήνυμα ελπίδας, λέγοντας στους συμμετέχοντες πως έχουν τη δύναμη να κάνουν τη διαφορά.
«Είμαστε ικανοί για τα πιο απίστευτα πράγματα. Όταν μάς δοθεί όλη η πληροφορία, θα ξέρουμε τι να κάνουμε. Υπάρχει ακόμη χρόνος να επιλέξουμε ένα νέο δρόμο, να κάνουμε πίσω πριν το γκρεμό» σημείωσε.
«Αντί να αναζητάτε την ελπίδα, αρχίστε να τη δημιουργείτε μόνοι σας. Μην αυταπατάστε, κανείς άλλος δε θα το κάνει αυτό για εμάς» κατέληξε.
Η εμφάνιση της Τούμπεργκ έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό που άρχισε να φωνάζει μαζί της εν χορώ «κλιματική δικαιοσύνη» στο τέλος της ομιλίας της στο Pyramid Stage.
Σημειώνεται πως στην ίδια σκηνή είχε εμφανιστεί, πριν από τρία χρόνια, ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, ο Βρετανός τηλεπαρουσιαστής, φυσιοδίφης και φυσικός ιστορικός, που έδωσε το δικό του μήνυμα υπέρ του περιβάλλοντος.
„These crises are the biggest story in the world, and it must be spoken as far and as wide as possible.“ #GretaThunberg @glastonbury pic.twitter.com/YSF2qzg3nZ
— Guenther Schneider (@gueschneid) June 25, 2022
Με πληροφορίες από BBC/ lifo/ scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λ.Νίκης – Δείτε ποιες ώρες
- Αντιδρούν οι NYT στην αγωγή-«μαμούθ» των 15δις δολαρίων από τον Τραμπ
- Κλείνουν στις 15:30 οι σταθμοί του Μετρό “Κορυδαλλός” και “Μανιάτικα” με εντολή της ΕΛΑΣ
- Συνάντηση Αρναουτάκη – Μητσοτάκη: Συζητήθηκε η δημιουργία δύο προσωρινών δομών παραμονής μεταναστών
- Κίνα: Ο κόσμος βρίσκεται σε σταυροδρόμι ανάμεσα στην ειρήνη και τον πόλεμο
- Ξεκινά η Intervision, αντίπαλο δέος της Eurovision: «Θα το παρακολουθήσει ο μισός πλανήτης»
- Οι Ρώσοι διέσπασαν τις γραμμές των Ουκρανών στο Γιαμπόλ
- Χειροπέδες σε 25χρονο για εκμετάλλευση ανηλίκων κοριτσιών με υλικό πορνογραφικού χαρακτήρα
- Η Νέα Υόρκη αποκτά καφέ με τίτλο «Central Perk» από την αγαπημένη σειρά “Friends”!
- Λειψοί: Μαγεμένοι οι Γερμανοί από το νησί της Καλυψούς με τις χρυσαφί αμμουδιές – “Ονειρεμένες γωνιές”
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΓΙΑ
