«Ζούμε σε ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ;;;»! Καθηγητές σκέφτονται ΔΥΝΑΤΑ και κάνουν αναφορά στο ΣΚΟΤΟΣ, vid

Όλο και περισσότερες πληροφορίες, οι οποίες μέχρι τώρα δεν δίνονταν τόσο ανοιχτά στο ευρύ κοινό του πλανήτη…

Ο Ντόναλντ Ντέιβιντ Χόφμαν είναι Αμερικανός γνωστικός ψυχολόγος και συγγραφέας δημοφιλών επιστημών. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Γνωστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια!

Ο Lex Fridman είναι Ρωσοαμερικανός επιστήμονας υπολογιστών, ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης που εργάζεται και διδάσκει στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.

Οι δυο τους είχαν μια αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση!

Είπαν μεταξύ άλλων:

«Πιστεύτε πως ζούμε σε μια προσομοίωση;

Η ιδέα του Nick Bostrom σχετικά με την προσομοίωση διατυπώνεται τυπικά σ’ ένα υλιστικό πλαίσιο. Ναι. Συνεπώς, υπάρχει το κατώτατο επίπεδο, υπάρχει κάποιος προγραμματιστής σ’ αυτόν τον υλικό χωροχρόνο  (σ.σ. Ποιος να είναι;;; Πάντως όχι ο Χριστός, τον οποίο σταύρωσαν σε αυτόν εδώ τον κόσμο) και διαθέτουν έναν υπολογιστή, τον οποίο έχουν προγραμματίσει πραγματικά έξυπνα όπου έχουν δημιουργήσει οντότητες με συνείδηση (σ.σ. αποκαλεί τα λεγόμενα ανθρώπινα μποτ απογόνους των πιθήκων)

Ορίστε ένα επιχείρημα ότι εμείς οι ίδιοι βιώνουμε μια εικονική πραγματικότητα αυτή την στιγμή (σ.σ. Άρα γιατί να μην δεχτεί κάποιος μια εναλλακτική πραγματικότητα, στην οποία θα τον μαντρώσουν, βλ. metaverse, λεπτομέρειες – ΕΔΩ). Αν απλά κλείσεις τα μάτια σου και δεις τι βιώνεις μπροστά σου, συγκεντρωθείς στο τι βιώνεις μπροστά σου, αυτό που βιώνεις είναι ακριβώς όπως ένα μοντελοποιημένο σκούρο γκρι. Υπάρχει κάποια δυναμική σε αυτό αλλά είναι απλώς σκούρο γκρι.

Αλλά τώρα σε ρωτώ. Αντί να έχεις την προσοχή σου προς τα μπρος, στρέψε την προσοχή σου προς τα πίσω. Πώς μοιάζει πίσω σου με τα μάτια σου κλειστά; Και εκεί είναι σαν το τίποτα….  Συνεπώς, τι γίνεται εδώ; Τι βιώνω εκεί πίσω;».

Δείτε την συνέχεια και την αναφορά στο Σκότος στο παρακάτω βίντεο, αν και δεν το συνδέουν σε πρώτη φάση με την θεωρία τους:

scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί