Όσο η σύρραξη στην Ουκρανία συνεχίζεται και οι αυτοκτονικές κυρώσεις μαίνονται, η οικονομία της Δύσης θα βυθίζεται όλο και περισσότερο!
Η Γερμανία ανέβασε το επίπεδο κινδύνου στο εθνικό της σχέδιο έκτακτης ανάγκης για φυσικό αέριο στη δεύτερη υψηλότερη φάση «συναγερμού», μετά τις απότομες περικοπές στις προμήθειες από τη Ρωσία.
Ο αυξημένος συναγερμός ενισχύει την παρακολούθηση της αγοράς και ορισμένες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα θα ενεργοποιηθούν εκ νέου, ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας σε δήλωση την Πέμπτη.
Η κυβέρνηση είπε ότι θα καθυστερήσει την επιλογή της θέσπισης νομοθεσίας που θα επιτρέπει στις ενεργειακές εταιρείες να μετακυλίσουν τις αυξήσεις κόστους σε σπίτια και επιχειρήσεις.
Το τρίτο και υψηλότερο επίπεδο «έκτακτης ανάγκης» θα περιλαμβάνει τον κρατικό έλεγχο της διανομής.

«Θα είναι ένας βραχώδης δρόμος που πρέπει να διανύσουμε ως χώρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ. «Ακόμα κι αν δεν το νιώθουμε ακόμα, βρισκόμαστε σε κρίση αερίου».
Ο Χάμπεκ προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα πρέπει να προετοιμαστεί για περαιτέρω μείωση των ροών ρωσικού φυσικού αερίου, αφού η Μόσχα την περασμένη εβδομάδα μείωσε τις παραδόσεις στον κύριο αγωγό της προς την Ευρώπη.
Η Γερμανία, η οποία βασίζεται στη Ρωσία για περισσότερο από το ένα τρίτο των προμηθειών της σε φυσικό αέριο, θέσπισε την αρχική φάση της «έγκαιρης προειδοποίησης» στα τέλη Μαρτίου, όταν οι απαιτήσεις του Κρεμλίνου για πληρωμή σε ρούβλια ώθησαν τη Γερμανία να προετοιμαστεί για πιθανή διακοπή της προσφοράς.
Kαι έπεται συνέχεια…
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















