Στην Κω συνελήφθη υπό άκρα μυστικότητα 27χρονος Γερμανός, ο οποίος καταζητούνταν από τις γερμανικές Αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινεί όπλα και ναρκωτικά, και σχετίζεται με ακροδεξιές εξτρεμιστικές οργανώσεις με έδρα τη Γερμανία, σύμφωνα με την ert.
Μάλιστα, για τη σύλληψή του, έφτασε στην Κω κλιμάκιο Γερμανών αστυνομικών ειδικών υπηρεσιών και η επιχείρηση για τη σύλληψή του σε ξενοδοχείο του νησιού, έγινε ταυτόχρονα με μια γιγαντιαία επιχείρηση και στη Γερμανία, με τη συμμετοχή 550 αστυνομικών που συνέλαβαν συνολικά έξι άτομα, ενώ βρέθηκε οπλισμός και μετρητά.
Τέσσερις από τους συνολικά εφτά συλληφθέντες φέρονται να ανήκουν σε νεοναζιστική οργάνωση, γνωστή στη Γερμανία ως η «αδελφότητα της Θουριγγίας».
Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε πριν από μία εβδομάδα ότι ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης –το οποίο μάλιστα φέρεται να δραστηριοποιούνταν σε εξτρεμιστικές ακροδεξιές οργανώσεις- πρόκειται να κρυφτεί στην Ελλάδα. Σε βάρος του εκκρεμούσε ποινή 15 ετών φυλάκισης για ναρκωτικά και όπλα. Θα έφτανε στη χώρα μας για διακοπές και μπόρεσαν με γρήγορες κινήσεις να εντοπίσουν τα ίχνη του και το κατάλυμα που διέμενε.
Πάνοπλοι αστυνομικοί μπήκαν στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης (17/6) στο ξενοδοχείο όπου έμενε στην Κω. Ο 27χρονος προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποφύγει τη σύλληψη αντιδρώντας βίαια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ. Το μόνο που κατάφερε ωστόσο ήταν να προστεθεί σε βάρος του η κατηγορία της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών λειτουργών. Αρχικά ο 27χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και θα κινηθεί η διαδικασία έκδοσής του στη χώρα του.
reader/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Ανατολή: Ο ΓΓ του ΟΗΕ διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης και ανησυχεί για παγκόσμιο οικονομικό σοκ
- Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες, μίλησε ο καγκελάριος της Γερμανίας
- Ντόμινο παραιτήσεων στην Ιταλία: Αποχώρησε και η υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος ταρακούνησε και την Θεσσαλονίκη
- Εντοπίστηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης η σορός του 34χρονου αγνοούμενου δύτη
- Συναγερμός στην Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικοδομή
- ΗΠΑ-Κίνα: Η μεγάλη συνάντηση ανακοινώθηκε – Ο πλανήτης οργανώνεται
- Αεροδρόμιο στις ΗΠΑ έσπασε ρεκόρ αλλά και τις… μύτες των παρευρισκομένων, με τη μεγαλύτερη σειρά από cheesesteaks στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διευρύνει την “ουδέτερη ζώνη” του στον Λίβανο
- Το «μαστίγιό» τους δείχνουν οι ΗΠΑ στο Ιράν: Ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση»









