«Είμαστε μάρτυρες του σοκ στις τιμές του φυσικού αερίου, είμαστε μάρτυρες της εξαιρετικά υψηλής αστάθειας στις αγορές πρώτων υλών και του πολύ υψηλού πληθωρισμού. Αλλά όλα αυτά δεν ξεκίνησαν χθες, ούτε σήμερα, και εδώ πρέπει να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στις ξένες ρυθμιστικές αρχές, ειδικά στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές».
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Gazprom μείωσε τις παραδόσεις φυσικού αερίου της μέσω του αγωγού Nord Stream, αυξάνοντας την πίεση στη Γερμανία και σε άλλες χώρες να βρουν εναλλακτικούς τρόπους εφοδιασμού. Η Gazprom ισχυρίζεται ότι οι καθυστερήσεις οφειλόταν σε εργασίες επισκευής του αγωγού οι Ευρωπαίοι ηγέτες θεωρούν πως πρόκειται για πολιτικό εκβιασμό.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε πρόσφατα ένα έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης εισαγωγής του μεγαλύτερου μέρους του ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους.
Παράλληλα, h Γερμανία ανέστειλε επίσης την πιστοποίηση του αγωγού Nord Stream 2 που θα διπλασίαζε τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου.
ΠΗΓΗ: euronews
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισραηλινές Ε.Δ.: Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη είναι εντός εμβέλειας των ιρανικών πυραύλων
- Σύλληψη πασίγνωστου γκαλερίστα: Τι λέει η ΕΛΑΣ για τις κατασχέσεις έργων τέχνης
- Τραμπ για πρώην διευθυντή του FBI: «Χαίρομαι που πέθανες»
- Ο αμερικανικός στρατός λέει ότι έχει “μειώσει” την ιρανική απειλή στο Στενό του Ορμούζ
- Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν τις απολυμάνσεις στο λιμάνι για την αποτροπή μετάδοσης του αφθώδη πυρετού
- Φτιάξτε τέλειο αυγό ποσέ με μια κατσαρόλα! Το viral βίντεο του TikTok
- «Βρέχει» ιρανικούς πυραύλους στο Ισραήλ – Χτυπήθηκε πόλη με πυρηνικές εγκαταστάσεις – Vid
- Για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία δεν μιλάει κανένα δυτικό ΜΜΕ – Vid
- Η τάση στα ραντεβού που οι γυναίκες λένε ότι οι άντρες τις εγκαταλείπουν…στην ερημιά! vid
- Οι Ιρανοί χτύπησαν αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και ΗΑΕ









