«Υπάρχει επάρκεια σιτηρών στην ελληνική αγορά. Η εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργεί πολύ καλά, και οι αγορές που μας προμήθευαν μαλακό σιτάρι μας προμηθεύουν τώρα λίγο περισσότερο για να αναπληρώσουν αυτό που παίρναμε από την Ουκρανία και τη Ρωσία.
Η Βουλγαρία είναι η μεγαλύτερη προμηθεύτριά μας, και έχουμε και τις ελληνικές παραγωγές που πηγαίνουν πολύ καλά.
Το χαλάζι σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας δημιούργησε κάποια μικρά προβλήματα, αλλά σε γενικές γραμμές οι καλλιέργειες αναμένονται πολύ καλές. Η κουβέντα που έχει ξεκινήσει έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή.
Για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται παρεμβάσεις ώστε να θωρακιστούμε απέναντι σε ένα κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης», σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς αναφορικά με την επάρκεια των σιτηρών στη χώρα μας.
Για το ηλιέλαιο
Αναφερόμενος στο ηλιέλαιο, και ποια είναι η κατάσταση με αυτό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξήγησε ότι:
«Στο ηλιέλαιο θα ξέρουμε περίπου σε 20 ημέρες, πόσα περισσότερα στρέμματα καλλιεργήθηκαν φέτος. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι και στο ηλιέλαιο και στο μαλακό σιτάρι έχουμε πρόσθετες καλλιέργειες φέτος. Είχε γίνει άσκοπη αποθεματοποίηση στο ηλιέλαιο και έτσι δημιουργήθηκε η εικόνα της έλλειψης. Καθόλου ηλιέλαιο να μην έρθει στη χώρα για πέντε μήνες, να μη γίνει καμία εισαγωγή, είμαστε καλυμμένοι.
Εδώ και 1,5 μήνα η τιμή έχει αποκλιμακωθεί. Η νέα παραγωγή από ηλίανθο είναι στο τέλος Αυγούστου. Θεωρούμε ότι η τιμή του ηλιέλαιο θα επανέλθει σε πλαίσια όχι μακριά από τα παλαιότερα».
(megatv – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης