Πρόκειται ουσιαστικά για 1.900.000 οικογένειες στην Ιταλία ενώ το Istat υπογραμμίζει ότι «ουσιαστικά, επιβεβαιώνονται το αρνητικό ρεκόρ και οι δυσκολίες του 2020, όταν ξέσπασε η πανδημία κορονοϊού».
Στην έκθεση του στατιστικού ινστιτούτου της χώρας αναφέρεται ότι η άνοδος του πληθωρισμού προκάλεσε νέες δυσκολίες στα νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν ήδη οικονομικά προβλήματα.
Παράλληλα, σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας ζει το 14,2% των ανηλίκων της Ιταλίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού είναι 9,4%.
Επιβεβαιώνονται επίσης οι διαφορές βάσει γεωγραφικών περιοχών: οι νότιες περιφέρειες της χώρας «υποφέρουν» σαφώς περισσότερο από τον ιταλικό Βορρά, όπου μπορεί να διακρίνει κανείς μια κάποια βελτίωση της όλης κατάστασης.
Το 22% των οικογενειών με τρία παιδιά και πάνω αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, έναντι του 8,2% των οικογενειών που έχουν μόνο ένα παιδί.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
Κύρια Θέματα

















