o οποίος πρότεινε να … «χωριστεί η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο στη μέση», ενώ έδωσε τη δική του ερμηνεία για το Καστελόριζο, παραβλέποντας τις διεθνείς συνθήκες και το Δίκαιο της Θάλασσας.
Σε εκπομπή του CNN Turk για την ένταση ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, λόγω της ακραίας ρητορικής του Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά, ο Χακάν υποστήριξε προκλητικά : «Αυτό είναι το δίκαιο, αν η απόσταση ανάμεσα στις δύο χώρες είναι κοντινή, ορίστε ας χωρισθεί στην μέση», δείχνοντας τον χάρτη του Αιγαίου Πελάγους και «κόβοντάς» το νοητά στη μέση με το χέρι του.
Σε άλλο σημείο της εκπομπής, ο διευθυντής της Hurriyet υπεραμύνεται του τουρκικού αφηγήματος για το Καστελόριζο, χαρακτηρίζοντας «έκτρωμα» το γεγονός πως το νησί ανήκει στην Ελλάδα.
«Μα τι είναι αυτό ; Μπορώ να πάω κολυμπώντας στο Καστελόριζο ;» διερωτήθηκε, δείχνοντας τη θέση του νησιού στον χάρτη και συνεχίζοντας στον ίδιο προκλητικό τόνο : «Μα δες εδώ. Στην πραγματικότητα το να ανήκει αυτό το νησί στην Ελλάδα είναι ένα έκτρωμα».
Το τελευταίο διάστημα ο Αχμέτ Χακάν και η εφημερίδα Hurriyet, έχουν κάνει «σημαία» την επιθετική ρητορική της κυβέρνησης Ερντογάν κατά της Ελλάδας, με προμετωπίδα το θέμα της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.
(protothema – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα και αποτροπής αυξήσεων στα τρόφιμα ζητά ο Κ. Αρβανίτης
- Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου – Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική
- Περού: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Μιράγιες
- Ν. Κεραμέως: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό – Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι
- Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων αιτήσεων ωφελούμενων εργαζομένων για τη νέα δράση κατάρτισης της ΔΥΠΑ
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας κατηγορεί τον Ισημερινό ότι βομβάρδισε παραμεθόριες περιοχές της χώρας
- Κ. Χατζηδάκης: 5,3 δισ. για περιβάλλον, στέγαση, μεταφορές – Ποιοι θα ωφεληθούν
- «Πολύ μεγάλος παίκτης» η Ρωσία – Τα γεγονότα αποκάλυψαν την πραγματικότητα
- Το Ισραήλ λέει πως θα βρει και θα εξουδετρερώσει τον Μοτζάμπα Χαμενεΐ
- Κι όμως, μια πολυεδρική επιφάνεια από χάλυβα μπορεί να γίνει λεία σφαίρα μέσα σε 6 δευτερόλεπτα (BINTEO)









