Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της αμερικανικής Γερουσίας Ρον Γουάιντεν θα προτείνει την επιβολή πρόσθετου φόρου 21% στα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών που χαρακτηρίζονται «υπέρογκα», σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το δίκτυο Bloomberg.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η Exxon Mobil Corp, ότι περιορίζουν την παραγωγή τους για να αυξήσουν τα κέρδη τους εκμεταλλευόμενες τις ελλείψεις στην αγορά.
Σε ομιλία του για τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτοξεύτηκε σε υψηλό 40ετίας, ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε τονίσει μεταξύ άλλων: «Γιατί δεν κάνουν γεωτρήσεις; Γιατί κερδίζουν περισσότερα χρήματα όταν δεν παράγουν περισσότερο», κατηγορώντας τις πετρελαϊκές εταιρείες ότι πλουτίζουν σε βάρος των οδηγών αντί να επενδύουν στην παραγωγή.
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαλκιδική: ΙΧ έκανε “βουτιά” στη θάλασσα στα Νέα Μουδανιά
- Καστοριά – Πέλλα: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση 28 κιλών κάνναβης – Άνω των 220.000 η αξία της
- Βασιλική Λαζαράκου: Επανεξελέγη στο Bureau της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ για το 2026
- Μπλόκα Β. Ελλάδα: Οι αγρότες στα Μάλγαρα δεν θα «μπλοκάρουν» την κίνηση στην ΠΑΘΕ μέχρι την Πρωτοχρονιά
- Η Ταϊλάνδη κατηγόρησε σήμερα την Καμπότζη ότι «παραβίασε» την κατάπαυση του πυρός
- Γ. Στουρνάρας: Κατάλληλα διαμορφωμένα τα επιτόκια της ΕΚΤ – Η οικονομία της ζώνης του ευρώ έχει επιδείξει ανθεκτικότητα
- Μύρινα: Ιστιοφόρο με σημαία Ρωσίας προσάραξε σε αβαθή στη θαλάσσια περιοχή «ΓΟΜΑΤΙ» Λήμνου
- Απολογισμός των δράσεων της ΔΥΠΑ για το 2025: «Δεξιότητες, εργασία και ασφάλεια ζωής»
- Ευρωπαϊκή Ένωση: Η πρόβλεψη του Κρεμλίνου για τις επόμενες εκλογές
- Πυρκαγιές 2025: Εκδόθηκε η πρώτη άδεια για επισκευή κατοικίας στην Παλαιά Φώκαια









