38 άνθρωποι που επέβαιναν σε δύο μικρά λεωφορεία, με προορισμό την πόλη Μιραγκοάν στη νότια Αϊτή, απήχθησαν από ενόπλους στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο πρόεδρος μιας ένωσης οδηγών.
«Δύο λεωφορεία είχαν μόλις γεμίσει με επιβάτες, με προορισμό το Μιραγκοάν (μια πόλη που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα δυτικά του Πορτ-ο-Πρενς) όταν κάτι παλικάρια από το “Χωριό του Θεού” τα κατέλαβαν» είπε ο Μέχου Σανζού, επικεφαλής της Ένωσης Ιδιοκτητών και Οδηγών Λεωφορείων της Αϊτής, αναφερόμενος σε ένα τοπωνύμιο μιας παραγκούπολης του Πορτ-ο-Πρενς την οποία χρησιμοποιούν συμμορίες ως ορμητήριο για τις επιθέσεις τους.
«Κάθε λεωφορείο είχε 18 άτομα, εκτός από τους οδηγούς», συμπλήρωσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τα κίνητρα των δραστών.
Η νέα ομαδική απαγωγή σημειώθηκε καθώς οι ένοπλες συμμορίες σκορπούν τον τρόμο στη χώρα της Καραϊβικής, αφού η αστυνομία αδυνατεί να αποκαταστήσει την τάξη και την ασφάλεια.
Από τον περασμένο Ιούνιο, οι αρχές έχουν χάσει τον έλεγχο της μοναδικής οδικής αρτηρίας που συνδέει την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς με το νότιο τμήμα της Αϊτής. Σε αυτήν την περιοχή σημειώθηκε η απαγωγή των 38 ανθρώπων.
Ο Σανζού διαβεβαιώνει ότι η Ένωσή του «πάντα ζητάει από τους οδηγούς να μην ακολουθούν αυτόν τον δρόμο έως ότου οι αρχές αποκαταστήσουν την ασφάλεια».
Ωστόσο η έκκληση αυτή δεν τηρείται από τους φτωχότερους κατοίκους, αφού το ταξίδι μέσω του μοναδικού εναλλακτικού δρόμου κοστίζει πολύ ακριβότερα λόγω διοδίων. «Εξακολουθούν να υπάρχουν λεωφορεία που αναλαμβάνουν το ρίσκο γιατί ορισμένοι επιβάτες δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για την ορεινή διαδρομή», εξηγεί.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, τρεις Τουρκάλες απελευθερώθηκαν ύστερα από έναν μήνα αιχμαλωσίας. Είχαν απαχθεί από εγκληματική συμμορία που ελέγχει την περιοχή ανατολικά του Πορτ-ο-Πρενς, μέχρι τα σύνορα με τη Δομινικανή Δημοκρατία. Η ίδια συμμορία κρατάει ακόμη ομήρους πέντε Τούρκους υπηκόους.
Τουλάχιστον 200 απαγωγές έχουν καταγραφεί μόνο τον μήνα Μάιο στην Αϊτή, εκ των οποίων οι περισσότερες στην ευρύτερη περιοχή του Πορτ-ο-Πρενς, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.
photo tweet scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Διήμερη «απόβαση» του ζεύγους Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Μεθυσμένος άντρας οδηγούσε ροζ παιδικό αυτοκινητάκι σε δρόμο του Καναδά! vid
- Πλεύρης για καραβάνια αλλοδαπών στην Κρήτη: «Παρακολουθούμε αν υπάρχει σκοπιμότητα από πίσω»
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 26χρονο μετά από καταγγελία της 20χρονης συντρόφου του για βιασμό
- Ζελένσκι: Η Ρωσία έχει εξαπολύσει πάνω από 3.500 drones και 190 πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας τον Σεπτέμβριο
- Γυναίκα πούλησε…κυριολεκτικά την ψυχή της για μια συλλογή από κούκλες Labubu!
- Θεσσαλονίκη: 46χρονος είχε αδυναμία …στις δοκούς αλουμινίου
- Τι ειπώθηκε για την πιθανότητα τριμερούς συνάντησης Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας
- Αρβανίτης: Η κυβέρνηση συνεχίζει να περιθωριοποιεί διεθνώς τη χώρα
- Η πιο “τεμπέλικη” χώρα στον κόσμο στο περπάτημα και η θέση της Ελλάδας!
Κύρια Θέματα

















