Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, o Φραγκίσκος φέρεται να δήλωσε σε συνάντηση με τους Ιταλούς καθολικούς επισκόπους ότι προτιμά να παραιτηθεί, παρά να υποβληθεί σε επέμβαση για την χρόνια γοναλγία που τον ταλαιπωρεί.
Παράλληλα, ο ποντίφικας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στο “διορισμό” 21 νέων καρδιναλίων. Οι 16 από αυτούς θα μπορούν να πάρουν μέρος στην εκλογή του νέου ποντίφικα, στο επόμενο κονκλάβιο.
Τον Αύγουστο, τέλος, έκανε γνωστό ότι θα μεταβεί στην πόλη Λ’ Ακουίλα της κεντρικής Ιταλίας, για την “γιορτή της συγχώρεσης”, η οποία είναι αφιερωμένη στον πάπα Κελεστίνο τον Πέμπτο, που είχε παραιτηθεί κατά τον 13ο αιώνα.
Ο Φραγκίσκος, στο παρελθόν δήλωσε ότι δεν αποκλείει να αποφασίσει να παραιτηθεί, σε περίπτωση που οι δυνάμεις του δεν είναι αρκετές για να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του.
Σύμφωνα ωστόσο με πολλούς σχολιαστές, αυτό αποκλείεται να συμβεί όσο βρίσκεται εν ζωή ο προκάτοχός του, ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος, ο οποίος παραιτήθηκε το 2013.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο