Η Μόσχα δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις των Αμερικανών ότι οι πύραυλοι που αποστέλλουν στο Κίεβο για την ενίσχυση της Ουκρανικής άμυνας δεν θα χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις σε ρωσικά εδάφη!
Ως εκ τούτου, η «Αρκούδα» αντέδρασε με άγριο τρόπο, επαναφέροντας την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων.
Την ώρα που ο ρωσικός στρατός επιχειρεί να εδραιώσεις θέσεις στο ανατολικό μέτωπο, αλλά και στο νότο της Ουκρανίας, τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν ανά πάσα στιγμή πολύ – έως ανεξέλεγκτα – επικίνδυνα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας πραγματοποιούν ασκήσεις με τους περιβόητους πυρηνικούς πυραύλους Yars (Yadernaya Raketa Sderzhivaniya, δηλαδή Πυρηνικός Πύραυλος Αποτροπής) πάγωσε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ασκήσεις πραγματοποιούνται στην επαρχία Ιβάνοβο, βορειοανατολικά της Μόσχας, με τη συμμετοχή 1.000 στρατιωτικών και 100 οχημάτων, που φέρουν εκτοξευτές των βαλλιστικών πυραύλων Yars.
Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε άμεσα πρόκληση την κίνηση των Αμερικανών για την αποστολή πυραυλικών συστημάτων στο Κίεβο, ενώ κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι επιδιώκει την εμπλοκή και τρίτων χωρών και την γενίκευση της σύρραξης.
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
Τα σχέδια του Κρεμλίνου και το πώς θα κατοχυρωθούν οι εδαφικές βλέψεις στην Ουκρανία αρχίζουν πλέον να περιγράφονται με μεγάλη σαφήνεια από ρώσους αξιωματούχους.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι, δηλώνει ότι τον Ιούλιο θα μπορούσαν να γίνουν δημοψηφίσματα στα εδάφη που ενδιαφέρουν τη Ρωσία και είτε η Μόσχα έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησίας τους (Ντονέτσκ και Λουχάνσκ), είτε έχει αποκτήσει τον έλεγχό τους με την εισβολή στην Ουκρανία (Χερσώνα, Ζαπορίζια).
Αλλά και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι κάτοικοι αυτών των τεσσάρων περιοχών «πρέπει να μπορούν να επιλέξουν το μέλλον τους».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Τότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις
- Αγροτικά μπλόκα: Σήμερα οι αποφάσεις για 48ωρο αποκλεισμό δρόμων
- Μασκ: Αν είχα την παραμικρή απόδειξη για τους εξωγήινους θα την πόσταρα στο “Χ”, vid
- Παρατείνονται εκ νέου τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη
- Ο Τραμπ…κωμικός! Αποκάλυψε κάτι που μισεί η Μελάνια όταν το κάνει δημόσια, vid
- Στην Κύπρο έφτασε ο Ζελένσκι, vid
- Βολιβία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για την κατάργηση της επιδότησης των τιμών των καυσίμων με αποκλεισμούς δρόμων
- Πολύ ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες -Δείτε βίντεο
- Στις 12:00 οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τους αγρότες
- Κίνα-box office: Το 2025, χρονιά ορόσημο για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων – Έσοδα ρεκόρ, άνω των 3 δις ευρώ









