δήλωσε ο κυβερνητικός Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σημείωσε ότι η απόφαση είναι ευθυγραμμισμένη τόσο με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ όσο και και με αυτά που κάνουν όλα τα κράτη.
Σημείωσε πως στην Ουρκανία αποστέλλεται οτιδήποτε δεν είναι απαραίτητο στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και οτιδήποτε πεπαλαιωμένο στέλνουμε, το αντικαθιστούμε με πιο σύγχρονα όπλα.
Πρόκειται, όπως είπε, για τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τα οποία η Ελλάδα παρέλαβε το 1992 και επί της ουσίας είναι αδρανοποιημένα και η Γερμανία θα μας τα αντικαταστήσει με πιο σύγχρονα.
«Πρώτα θα έρθουν τα πιο σύγχρονα και μετά θα φύγουν τα πεπαλαιωμένα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «όχι μόνο δεν θα μας λείψουν, αλλά θα πάρουμε και πιο σύγχρονα».
Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι αυτό έγινε γνωστό στην Ελλάδα από την συνέντευξη Σολτς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η συμφωνία έκλεισε κατόπιν συνεννόησης μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού επιτελείου και αναρωτήθηκε: «Υπάρχει περίπτωση να μείνουν κρυφά αυτά τα πράγματα;».
«Όταν θα έρχονταν τα καινούρια και θα φύγουν τα παλιά θα γινόταν η ανακοίνωση» συμπλήρωσε.
Ο Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ότι η συμφωνία αυτή δεν θα κοστίσει απολύτως τίποτα στην Ελλάδα και πως οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Άμυνας μέσα στον επόμενο ένα-ενάμιση μήνα.
(skai – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης