Διάλειμμα για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, η οποία καταργείται από σήμερα σε εσωτερικούς χώρου.
Οι μάσκες για 3,5 μήνες θα είναι υποχρεωτικές για πολύ συγκεκριμένους χώρους, δηλαδή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία, τη στιγμή που σε… εκκρεμότητα μένουν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για τις οποίες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα προχωρήσει στις εισηγήσεις της αυτή την εβδομάδα.
Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί ήδη από το υπουργείο Υγείας, από σήμερα, 1/6, έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας αφορά και στους εργαζόμενους των εσωτερικών χώρων.
Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ. Σε αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες που έχουν αριθμημένες θέσεις (τρένα, ΚΤΕΛ) δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα.
Παράλληλα, από σήμερα η υποχρεωτική μάσκα είναι… παρελθόν σε σχολεία, IEK, πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή. Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλαδικές, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κ.τ.λ.). Τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων, με σκοπό να μην κινδυνεύσει κανένας μαθητής εν μέσω εξετάσεων και χάσει την εξεταστική περίοδο.
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Ελεύθεροι με όρους μετά τις απολογίες τους οι 7 από τους 22 κατηγορουμένους
- Σε 24 προσλήψεις προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- «Καμπανάκι» από ΟΦΑΕ: Η κρίση στα καύσιμα απειλεί άμεσα τις μεταφορές – Ζητούνται άμεσα μέτρα
- Ο Ρούμπιο μίλησε για το Ιράν και προκάλεσε «πονοκέφαλο» στην Ουκρανία
- Κ. Τσιάρας από τη Λέσβο: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας
- Με έγκριση Δένδια ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών ΕΔ
- Ξεπέρασαν τους 300 οι τραυματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί στον πόλεμο με το Ιράν
- Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Επιτροπής επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου
- Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από την 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 2 μασέρ μετά από την καταγγελία 19χρονου πελάτη









