Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Θα γίνει φέτος η ετήσια μάζωξη;

Οι συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ είναι ετήσιες.

Κάθε χρόνο, 120-150 πολιτικοί ηγέτες και ειδικοί από τη βιομηχανία, το finance, τον ακαδημαϊκό χώρο και τα media συγκεντρώνονται για να ανταλλάξουν απόψεις.

Η συνάντηση δεν προτείνει λύσεις, δεν ψηφίζει επί θεμάτων και δεν εκδίδει επίσημες ανακοινώσεις πολιτικής. Αλλά είναι ένα φόρουμ για συζήτηση, στο οποίο ο καθένας μπορεί να καταθέσει τις ιδέες του, εφόσον υποσχεθεί να μην δώσει λεπτομέρειες στον Τύπο. Παρόλη τη φαινομενικά αθώα σύναξη των ισχυρών της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, πολλά από τα άτομα που έχουν εμφανιστεί εκεί, διαδραμάτισαν αργότερα στις χώρες τους σημαντικούς ρόλους, ασκώντας πολιτικές που προωθούν την Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων.

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ συνεδρίασε στην Ελλάδα το 1993 και το 2009, ενώ η χώρα μπήκε και επίσημα στην ατζέντα της το 2015, λόγω της κρίσης.

Οι συνεδριάσεις της Λέσχης ματαιώθηκαν το 2020 και το 2021 λόγω του κορωνοϊού.

Σχετικά με τη φετινή συνάντηση των πλούσιων και ισχυρών, η ιστοσελίδα της διοργάνωσης λέει μόνο:

«Οι πληροφορίες για την επόμενη συνεδρίασή μας θα γίνουν διαθέσιμες όπως όλα τα άλλα χρόνια, δηλαδή λίγο πριν από τη συνεδρίαση θα δημοσιεύσουμε την τοποθεσία, τη λίστα των θεμάτων και τη λίστα των συμμετεχόντων».

Τώρα βέβαια πολλοί αναρωτιούνται αφού όλοι μαζεύτηκαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Nταβός, θα εμφανιστούν και στη μάζωξη της Μπίλντερμπεργκ; Το πιο πιθανό είναι να τους δούμε κι εκεί αφού δε χάνουν ευκαιρία να προπαγανδίζουν το μέλλον που ευαγγελίζονται, αλλά για να δίνουν οδηγίες και να αποτιμούν το έργο όσων υπηρετούν τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης.

photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί