Αυστρία: Φοβούνται τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας χωρίς ρωσικό αέριο

«Γλέντι» Πούτιν

Η διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου θα έχει «τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις», δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων Γκέοργκ Κνιλ στο ZiB 2 (ORF) . Η χώρα θα αντιμετώπιζε τότε άμεση έλλειψη προσφοράς και απώλεια ευημερίας λόγω της αδυναμίας της εγχώριας οικονομίας. Το μέτρο επηρεάζει και τις θέσεις εργασίας: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, 300.000 άνθρωποι μένουν ξαφνικά χωρίς δουλειά. Ο Knill μίλησε για «σενάρια τρόμου» σε αυτό το πλαίσιο.


Μηχανισμοί αποζημίωσης για την αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου από τη μια μέρα στην άλλη δεν υπάρχουν, σύμφωνα με τον Knill. Ωστόσο, δεν φοβάται ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αποφασίσει να σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου στην Αυστρία.

Η Επιτροπή της ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα απαλλαγεί από τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες το συντομότερο δυνατό. Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) προτείνει τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας τουλάχιστον κατά 13 τοις εκατό έως το τέλος της δεκαετίας, αντί για «μόνο» 9 τοις εκατό, όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως. Επιπλέον, το 45 τοις εκατό της ενέργειας στην ΕΕ θα πρέπει να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030, αντί του προβλεπόμενου 40 τοις εκατό.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί