Καθώς ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Klaus Schwab, διακήρυξε ότι «το μέλλον χτίζεται από εμάς», δηλαδή την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ, όπως την χαρακτήρισε στα εγκαίνια της ετήσιας συνάντησης στο Νταβός, στην Ευρώπη δηλώνουν ότι η παγκόσμια ενεργειακή κρίση είναι μια «μετάβαση» που θα είναι «επώδυνη» για τους περισσότερους.
Αλλά φυσικά δεν πρέπει να αντιστέκονται σε αυτήν κράτη που μπαίνουν στον πειρασμό να διατηρήσουν τη δική τους κυριαρχία στην «παγκόσμια ατζέντα».
Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ μίλησε για την ενεργειακή κρίση, προειδοποιώντας ότι οι κυβερνήσεις μεμονωμένων εθνών δεν πρέπει να επιδιώκουν να προστατεύσουν τους πολίτες τους, αλλά αντίθετα να ακολουθούν «τον κανόνα των αγορών».
Η Kjerstin Elisabeth Rasmussen Braathen είναι ένα Νορβηγικό στέλεχος επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα.
Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, περιέγραψε την παγκόσμια ενεργειακή αναταραχή ως «μετάβαση», ενώ παραδέχτηκε ότι θα υπάρξουν μαζικές ελλείψεις και οικονομικές δυσκολίες, αλλά ισχυρίστηκε ότι ο «πόνος» «αξίζει τον κόπο».
Δείτε το βίντεο:
During a World Economic Forum panel on the energy crisis, German vice-chancellor Robert Habeck said countries should resist temptation to look after their own interests first. He added sustainability requires change to the "rule of the markets." pic.twitter.com/BYzQqMRDbk
— Andrew Lawton (@AndrewLawton) May 23, 2022
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό η Ρωσία δεν θα αποδεχθεί την κατάπαυση πυρός που ζητούν οι διεθνιστές
- Ο μακάβριος απολογισμός του 2025: Πόσοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν την περασμένη χρονιά
- Εμφάνιση-έκπληξη του Κασιδιάρη στα μπλόκα των αγροτών, vid
- Ουκρανικό ζήτημα: Δεν το ζητούν αυτό τυχαία εδώ και αρκετό καιρό οι Ρώσοι!
- Το αστρονομικό ημερολόγιο του 2026: Η πρώτη ολική έκλειψη Ηλίου στην Ευρώπη μετά από 27 χρόνια
- Τι αλλάζει από σήμερα στο Δημόσιο
- Ο Τραμπ δημοπράτησε πίνακα του Ιησού που ζωγράφισε καλλιτέχνιδα ζωντανά στο Μαρ Α Λάγκο, vid
- Αλλάζουν όλα από σήμερα στη γειτονική Βουλγαρία: Μπαίνει στη ζώνη του ευρώ
- Πιερρακάκης: «Η Ελλάδα ξεκινά το 2026 με μια οικονομία ώριμη, εξωστρεφή και δυναμική»
- Με μουσική, drone show και… αθόρυβα πυροτεχνήματα η Αθήνα υποδέχθηκε το 2026 – ΦΩΤΟ









