Σε άλλο επίπεδο φαίνεται πως πηγαίνουν οι Κινέζοι το θέμα της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων.
Με σκοπό να εφαρμόσουν την πολιτική του “μηδενικού covid”, οι αρχές του Πεκίνου επιβάλλουν κυρώσεις σε χώρους εργασίας που παραβιάζουν τους κανόνες ή παρακάμπτουν τους περιορισμούς.
Μάλιστα δεν σταματούν εκεί καθώς προβαίνουν σε συνεχή καλέσματα στους κατοίκους προκειμένου να… παρακολουθούν τις μετακινήσεις των ιδίων και των συμπολιτών τους!
Ειδικότερα, οι υγειονομικές αρχές της κινέζικης πρωτεύουσας στέλνουν γραπτά μηνύματα στα κινητά των κατοίκων, καλώντας τους να παρακολουθούν το ταξιδιωτικό ιστορικό κρουσμάτων COVID (δηλαδή τις κινήσεις άλλων πολιτών!!!) και να προσέρχονται οι ίδιοι στις αρμόδιες αρχές, εάν οι κινήσεις τους συμπίπτουν με αυτές ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.
Οι πολίτες παράλληλα έχουν εντολή να αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ύποπτη κίνηση δουν στο περιβάλλον τους, που να αφορά πιθανό κρούσμα ή παραβίαση μέτρων καραντίνας.
Μία κάτοικος του Πεκίνου, ονόματι Σι, της οποίας το συγκρότημα στο οποίο κατοικεί βγήκε πρόσφατα από το lockdown, δήλωσε ότι προσπάθησε να αποφύγει να μετακινηθεί πολύ μακριά από το σπίτι της, φοβούμενη ότι ίσως εισέλθει σε περιοχές με κρούσματα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τα ‘διαπιστευτήριά’ της σε ό,τι αφορά την COVID που καταγράφονται από εφαρμογή στο τηλέφωνό της. «Βασικά θέλω απλά να περπατήσω σε περιοχές γύρω από το συγκρότημά μου, να πάω στο σούπερ μάρκετ και δεν τολμώ να ταξιδέψω πολύ μακριά», δήλωσε.
Αλλού στη χώρα, μια σειρά από πυκνοκατοικημένες πόλεις διενεργούν επίσης νέους γύρους μαζικών τεστ παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πολύ χαμηλός σε σχέση με το τι συμβαίνει διεθνώς.
(φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο μακάβριος απολογισμός του 2025: Πόσοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν την περασμένη χρονιά
- Εμφάνιση-έκπληξη του Κασιδιάρη στα μπλόκα των αγροτών, vid
- Ουκρανικό ζήτημα: Δεν το ζητούν αυτό τυχαία εδώ και αρκετό καιρό οι Ρώσοι!
- Το αστρονομικό ημερολόγιο του 2026: Η πρώτη ολική έκλειψη Ηλίου στην Ευρώπη μετά από 27 χρόνια
- Τι αλλάζει από σήμερα στο Δημόσιο
- Ο Τραμπ δημοπράτησε πίνακα του Ιησού που ζωγράφισε καλλιτέχνιδα ζωντανά στο Μαρ Α Λάγκο, vid
- Αλλάζουν όλα από σήμερα στη γειτονική Βουλγαρία: Μπαίνει στη ζώνη του ευρώ
- Πιερρακάκης: «Η Ελλάδα ξεκινά το 2026 με μια οικονομία ώριμη, εξωστρεφή και δυναμική»
- Με μουσική, drone show και… αθόρυβα πυροτεχνήματα η Αθήνα υποδέχθηκε το 2026 – ΦΩΤΟ
- Κατέρρευσε φλεγόμενος πύργος ιστορικής εκκλησίας στην Ολλανδία, vid









