ιδιαίτερα ΛΟΑΤΚΙ και Αφρικανών ανθρώπων, που ενισχύουν ομοφοβικά και ρατσιστικά στερεότυπα και επιδεινώνουν το στίγμα».
Μάλιστα, επεσήμανε πως τα μαθήματα από την αντιμετώπιση του AIDS έχουν δείξει πως «το στίγμα και η απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων μπορούν να υπονομεύσουν ραγδαία την αντίδραση σε μια έξαρση».
«Ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των κρουσμάτων έχει ταυτοποιηθεί ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους, bisexual και άλλους άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες.
O ΠΟΥ αναφέρει πως «οι διαθέσιμες αποδείξεις δείχνουν ότι αυτοί που διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο είναι εκείνοι που είχαν στενή σωματική επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί από την ευλογιά των πιθήκων και ότι αυτός ο κίνδυνος δεν περιορίζεται σε άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με το ίδιο φύλο».
Σε αυτό το πλαίσιο, το UNAIDS καλεί τα ΜΜΕ, τις κυβερνήσεις και τις κοινότητες να αντιδράσουν με μία προσέγγιση βασισμένη στα δικαιώματα και τις αποδείξεις, η οποία αποφεύγει τον στιγματισμό.
«Το στίγμα και η απόδοση ευθυνών υπονομεύει την εμπιστοσύνη και τη δυνατότητα να υπάρξει αποτελεσματική αντίδραση κατά τη διάρκεια εξάρσεων όπως αυτή», τόνισε ο υποδιευθυντής του UNAIDS, Μάθιου Κάβαναγκ και συμπλήρωσε:
Η εμπειρία δείχνει ότι η ρητορική του στιγματισμού μπορεί γρήγορα να απενεργοποιήσει μια βασισμένη στις αποδείξεις αντίδραση, προκαλώντας φόβο, απομακρύνοντας τους ανθρώπους από τις υπηρεσίες υγείας, εμποδίζοντας τις προσπάθειες να ταυτοποιηθούν περιπτώσεις και ενθαρρύνοντας αναποτελεσματικά, τιμωρητικά μέτρα».
(φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στις 25/9 στον Λευκό Οίκο – «Θα συζητήσουμε και για τα F-35»
- Μενίδι: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης
- Για γέλια! Και η Πολωνία λέει για παραβίαση ρωσικών μαχητικών! Ενεργοποίηση του άρθρου 4 θέλει η Εσθονία
- ΗΠΑ και Κίνα! Σημαντικές ανακοινώσεις Τραμπ
- Eurovision και Ισραήλ: Κάθε πολιτιστικό μποϊκοτάζ είναι “ανόητο και μάταιο”, σύμφωνα με την Αυστρία
- Αναρτήθηκε ο πίνακας με τα προσωρινά αποτελέσματα για το Μέτρο 23 – Από Δευτέρα και για λίγες ημέρες οι ενστάσεις
- Το Ιράν θεωρεί “παράνομο” το πράσινο φως για την επαναφορά των κυρώσεων σε βάρος του
- Φάμελλος: Έχουμε ευθύνη να φέρνουμε λύσεις, όχι μόνο να αναδεικνύουμε τα ελλείμματα
- Greek Basketball League: Στις 12 Οκτωβρίου το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν 2025-26
- Η ρωσική «Αρκούδα» «βρυχάται» γεωπολιτικά στην αμερικανική ήπειρο – Ραγδαία εξέλιξη
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΓΡΟΤΕΣ

ΜΕΝΙΔΙ


ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΠΛΟΙΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΥΠΑ
