H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να υλοποιήσει περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αφού η χώρα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της όπως διαπιστώνει η τελευταία αξιολόγηση, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο.
Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις συμφωνηθείσες προϋποθέσεις παρά τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σημείωσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί. Η 14η έκθεση ενισχυμένης επιτήρησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται τη Δευτέρα.
Σε μια κυρίως συμβολική κίνηση που θα σηματοδοτήσει το επίσημο τέλος της δεκαετούς κρίσης στην Ελλάδα, η χώρα αναμένεται επίσης να εξέλθει από το αυστηρό καθεστώς επιτήρησης από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς τον Αύγουστο.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις -τόσο για τη βεβαίωση των περαιτέρω μέτρων ελάφρυνσης του χρέους όσο και για τον τερματισμό του προγράμματος ενισχυμένης εποπτείας- σε συνάντησή τους τον Ιούνιο.
Με πληροφορίες από Bloomberg/ lifo/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η αναγέννηση της Δημοτικής Αστυνομίας – Όλο το σχέδιο του ΥΠΕΣ για την αναβάθμιση της ασφάλειας των πόλεων
- Αμερικανικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για χερσαίες επιχειρήσεις εβδομάδων στο Ιράν
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 82χρονος στα Κουφάλια – Συνελήφθη η 77χρονη σύζυγός του
- Το βίντεο με το περιστέρι μέσα στο μετρό της Βοστώνης έγινε viral! ΒΙΝΤΕΟ
- Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν δεύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ
- e-ΕΦΚΑ: Πάνω από 500.000 Ευρωπαϊκές Κάρτες Ασφάλισης Ασθενείας εκδόθηκαν το 2025
- Άστατος ο καιρός και σήμερα με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες – Έως 17 βαθμούς η θερμοκρασία
- Επεκτείνεται ο πόλεμος: Συναγερμός για πιθανές επιθέσεις σε πλοία και στην Ερυθρά Θάλασσα
- Τραγικός επίλογος στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης – Ανασύρθηκε η σορός του 35χρονου δύτη
- Ιράν: Νόμιμοι στόχοι τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή









