Για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών, γνωστοποιώντας πως εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων.
Είναι που οι Τούρκοι φοβήθηκαν από την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο!!!
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από τουρκικά μαχητικά πλησίον της Αλεξανδρούπολης:
Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφέστατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.
Εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να προβάλει τον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της, καταπατώντας όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.
Η ενέργεια αυτή υπονομεύει την συνοχή και τις άμεσες προτεραιότητες του ΝΑΤΟ, αποτελώντας και σαφή απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί βασικό κόμβο μεταφοράς δυνάμεων για την ενίσχυση των συμμάχων μας.
Με εντολή του Υπουργού Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε άμεσο και εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον εδώ Τούρκο Πρέσβη. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας, καθώς και ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρομακτικό ΒΙΝΤΕΟ: Εξερράγη η μπαταρία του κινητού μέσα στο στόμα του!
- Φωτιές σε λεωφορεία: Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε ο Κ. Κυρανάκης
- Ιρανικά ΜΜΕ: Στο Ομάν θα διεξαχθούν οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Τραμπ-Σι, λίγο μετά τη βιντεοκλήση Πούτιν-Σι
- Υπ. Μετανάστευσης: Από το 2003 μόλις το 10% των “ασυνόδευτων ανήλικων” είναι κάτω των 15 ετών!
- Ρώμη: Αφαιρέθηκε από εκκλησία η τοιχογραφία με τον άγγελο που έμοιαζε στη Μελόνι
- Η viral στιγμή από τη Σύνοδο Παγκόσμιων Κυβερνήσεων: Λύθηκε στα γέλια ο Tucker, vid
- Η Ρωσία λέει ότι η πρόταση του Ιράν για το ουράνιο είναι ακόμη επί τάπητος
- Φινλανδός πρόεδρος: «Η ιδεολογία πίσω από την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έχει αλλάξει»
- Κακοκαιρία: Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζάκυνθος και Κεφαλονιά









