Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε παραδέχτηκε σήμερα ότι επί χρόνια διέγραφε ορισμένα από τα μηνύματα που λάμβανε στο κινητό τηλέφωνό του και έδινε μόνο εκείνα που θεωρούσε ο ίδιος σημαντικά προς φύλαξη στα κρατικά αρχεία.
Η αντιπολίτευση αμφισβήτησε τη νομιμότητα αυτών των ενεργειών του Ρούτε και ζήτησε να γίνει δημόσια συζήτηση για το θέμα.
Τη «συνήθεια» αυτή του πρωθυπουργού αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα De Volkskrant, στο πλαίσιο μιας έρευνας για τις ενέργειες του Ρούτε στην αρχή της πανδημίας της Covid-19. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Χάγη ο ίδιος αρνήθηκε ότι προέβη σε οποιαδήποτε επιλήψιμη πράξη και είπε ότι εν μέρει ο λόγος που διέγραφε τα μηνύματα ήταν ότι μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσε ένα παλιό κινητό Nokia, χωρίς πολλή μνήμη, γεγονός που τον υποχρέωνε να τα διαγράφει.
«Δεν είμαι και πολύ του smartphone», σχολίασε, διευκρινίζοντας όμως ότι πλέον διαθέτει ένα τέτοιο «έξυπνο» τηλέφωνο.
Ο Ρούτε είπε ότι μολονότι οι σημαντικές επικοινωνίες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών πρέπει να φυλάσσονται, δεν είναι δική του ευθύνη η φύλαξή τους. «Οι οδηγίες λένε ότι επαφίεται στον καθένα προσωπικά, επομένως αποφασίζω εγώ ο ίδιος αν ένα μήνυμα είναι σημαντικό. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι δεν στέλνω προς αρχειοθέτηση οτιδήποτε προσωπικό, ούτε μηνύματα που λένε «πάρε με τηλέφωνο» ή «το ραντεβού αναβάλλεται», όμως όταν υπάρχει κάτι που να έχει περιεχόμενο, τότε το στέλνω» προς φύλαξη, εξήγησε.
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, του Εργατικού Κόμματος Άτιε Κούικεν και του Κόμματος της Πράσινης Αριστεράς Γιέσε Κλάβερ, ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα στο κοινοβούλιο, με τον Κλάβερ να επισημαίνει σε ένα μήνυμα στο τουίτερ ότι οι ενέργειες του Ρούτε μπορεί να είναι αντίθετες με τον νόμο. Ο ακροδεξιός βουλευτής Χέερτ Βίλντερς είπε ότι η κυβέρνηση του Ρούτε θα πρέπει «να διαγραφεί».
photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Πράσινο» φιάσκο; Εγκαταλείπουν στην Ε.Ε. την απαγόρευση των βενζινοκίνητων οχημάτων
- Γεωπολιτική «προώθηση» της Ρωσίας σε περιοχή τεράστιας στρατηγικής σημασίας
- “Ημέρα Αποκάλυψης”: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έρχεται με κάτι πολύ δυνατό – ΒΙΝΤΕΟ
- ΒΙΝΤΕΟ: «Ο Μέγας Αλέξανδρος πίσω στην Αίγυπτο»
- Η Κλαυδία ερμηνεύει μοναδικά το “Δημοσθένους λέξις”, vid
- Η σκηνή αγώνων Tuk-Tuk στη Νοτιοανατολική Ασία…δεν είναι αστείο! Δείτε βίντεο
- Οι Ματ Ντέιμον, Αν Χάθαγουεϊ και Τομ Χόλαντ σε νέες εικόνες της Οδύσσειας
- Τι απάντησε η ΑΙ όταν γυναίκα ζήτησε να της πει…τα 8,2 δις ονόματα των ανθρώπων της Γης!
- Η Μελάνια Τραμπ τράβηξε τα βλέμματα με την εμφάνισή της…αγκαζέ με τον Άγιο Βασίλη! vid
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









