Η Κίνα απάντησε στο αίτημα της G7 να σταματήσει το Πεκίνο να υποστηρίζει την Ρωσία, δηλώνοντας ότι η χώρα αποφασίζει την θέση και την πολιτική της με βάση τα «πλεονεκτήματα του ίδιου του ζητήματος» και ότι τα επτά κράτη μέλη θα πρέπει να επικεντρωθούν στα δικά τους ζητήματα αντί να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών.
Η δήλωση ήρθε αφότου οι Υπουργοί Εξωτερικών της G7 ζήτησαν από το Πεκίνο να παροτρύνει «αποφασιστικά» τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να απέχει από την παροχή οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στο Κρεμλίνο.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα, ο εκρόπσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Zhao Lijian, δήλωσε:
«Καλούμε τις χώρες της G7 να επικεντρωθούν πραγματικά στην ειρήνη και την ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο, να σταματήσουν να εφαρμόζουν δύο μέτρα και σταθμά, να σταματήσουν να στέλνουν στρατιωτικά αεροσκάφη και πλοία στα σύνορα άλλων χωρών με ή χωρίς λόγο για να επιδείξουν την δύναμή τους».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Διπλωμάτης του Πούτιν: Η Ευρώπη πρόκειται να γίνει εντελώς μουσουλμανική, vid
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Την πρώτη προφυλάκιση κατηγορούμενου αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές
- Κατερίνη: Ο προορισμός «Olympus Riviera» παρουσιάστηκε στην Κοπεγχάγη
- Θεσσαλονίκη: Στα χέρια των αρχών καταζητούμενος για προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης
- Τσετσένοι στρατιώτες πήραν αιχμάλωτο Ουκρανό στρατιώτη, vid
- Το Λούβρο μετέφερε κοσμήματα στην Τράπεζα της Γαλλίας, σε θησαυροφυλάκιο 27 μέτρα κάτω από το έδαφος
- Απόψε αλλάζει η ώρα – Μπαίνουμε στο χειμερινό ωράριο
- Γκάζι: Σφραγίζεται το κλαμπ μετά τον θάνατο της 16χρονης – Εντολή Χ. Δούκα για άμεσες διαδικασίες
- Χαμός στο ΠΑΣΟΚ: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Ανδρουλάκη λόγω… σχολίων του για Μητσοτάκη
- Ακόμη μία διάκριση για την Klavdia: Στη λίστα του Forbes με τους πιο επιτυχημένους Έλληνες κάτω των 30









