Η «χρυσή εποχή» του φθηνού φαγητού στο Ηνωμένο Βασίλειο πλησιάζει στο τέλος της, προειδοποίησε το πρώην αφεντικό της αλυσίδας σουπερμάρκετ Sainsbury, Τζάστιν Κινγκ , λέγοντας ότι τα νοικοκυριά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα για υψηλότερους λογαριασμούς στα σουπερμάρκετ και οπουδήποτε!!! Στην γωνία περιμένουν, όπως όλα δείχνουν, οι πολυεθνικές με τις κρεατόμαζες και τα τρόφιμα εργαστηρίου, προκειμένου να ανταγωνιστούν τις ακριβές τιμές των παραδοσιακών τροφίμων και τελικά να αναλάβουν την παραγωγή τροφής για τις μάζες, ελέγχοντας το φαγητό και άρα τους ανθρώπους!
Ο King ισχυρίστηκε ότι τα σούπερ μάρκετ δεν αναμένεται να απορροφήσουν πλήρως το επιπλέον κόστος ή να προστατεύσουν τους καταναλωτές από την αύξηση των τιμών, παρά το γεγονός ότι είχαν ανακοινώσει υψηλότερα κέρδη.
Ο King, ο οποίος είναι μη εκτελεστικός διευθυντής στη Marks & Spencer, προειδοποίησε ότι οι αγοραστές θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν δύσκολες επιλογές για τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουν τα χρήματά τους, ιδιαίτερα καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός – που επιδεινώθηκε από τις κυρώσεις με πρόσχημα την Ουκρανία – εκτόξευσε τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πληθωρισμός ήταν πιθανό να ξεπεράσει το 10% φέτος, η υψηλότερη τιμή από το 1982.
«Τελειώνει η χρυσή εποχή του ξοδεύουμε λίγα χρήματα για φαγητό», αναφέρει.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Sainsbury αναγνώρισε ότι πολλές οικογένειες δεν θα έχουν επιπλέον μετρητά για να καλύψουν υψηλότερους λογαριασμούς τροφίμων και είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παρέμβει με στοχευμένη χρηματοδότηση μέσω παροχών για τη στήριξη νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα. ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ δηλαδή μέχρι να αναλάβουν την παραγωγή οι πολυεθνικές! «Πρέπει να υπάρχει το σύστημα παροχών», είπε ο King.

photo pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών – Επτά συλλήψεις
- Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση οι δύο τραυματίες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, vid
- Βρήκαν κι άλλη δικαιολογία για νέα αύξηση των τιμών παντού;
- Προσωρινά κρατούμενος ο πατροκτόνος από τη Γλυφάδα
- Ινδονησία: Μαστίγωσαν ζευγάρι 140 φορές επειδή είχαν σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου!
- ΕΛΣΤΑΤ: Κάτω από το 8% η ανεργία στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο
- Η Αθηνά Ωνάση αγνώριστη έκανε σπάνια δημόσια εμφάνιση στο Παρίσι
- Αυξήθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Δεκέμβριο του 2025 σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος
- Στεγαστικό δάνειο – ρεκόρ στο Ντουμπάι, ύψους 2,5 δις ευρώ – Η συμφωνία που “τίναξε την μπάνκα στον αέρα”
- Ο πιγκουίνος που αρνείται να φάει το ψάρι έγινε το αγαπημένο βίντεο του διαδικτύου!









